29. října 2014 • 15:34

Koubek: Zápas se Spartou bude specifický, ale o ničem nerozhodne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek považuje sobotní ligový šlágr proti Spartě za specifický, zároveň se však domnívá, že souboj prvních dvou týmů tabulky ještě prakticky o ničem nerozhodne. Koubek, který se proti Pražanům představí na lavičce Viktorie poprvé, by ve Štruncových sadech divákům rád nabídl atraktivní ofenzivní duel.


Plzeň před 13. kolem vede nejvyšší soutěž o bod před obhájcem titulu a v sobotu večer bude mít výhodu domácího prostředí. "Myslím, že je to takový určitý bonus. Mužstvo do toho zápasu vstupuje jako lídr a ten, kdo se musí snažit nás předhonit, je Sparta," řekl pro web západočeského klubu Koubek.

Uvědomuje si enormní zájem fanoušků i médií o duel dvou nejlepších českých týmů, ale konečný výsledek přeceňovat nebude. "Nelze to nevnímat, určitě to vnímám, ale zase je to ve fázi ještě rané a to utkání prakticky nerozhodne. Buď bude mít jedno mužstvo určitý matematický náskok, ale ne významný, nebo to zůstane stejné jako teď," upozornil třiašedesátiletý kouč. "Pro mě z hlediska toho, co ještě bude následovat, to znamená zbytek podzimu a celá jarní část, je to v tuto chvíli jedno utkání v řadě," doplnil Koubek.

Z předností soupeře vypíchl propracované kombinační fáze s dobrým využíváním hřiště a automatismy. "Ale myslím, že je máme také. Z pohledu útočné síly jsme to my, kdo dal doposud víc branek. Takže na druhou stranu i soupeř bude mít respekt," uvažoval Koubek. "Bude to určitě i taktická bitva, ale zároveň bych si přál, aby týmy předvedly právě v ofenzivě pro diváka zajímavý fotbal," přidal kouč Viktorie.

Plzni se v poslední době proti Spartě nedaří: prohrála s ní čtyři z pěti soutěžních zápasů a Letenské neporazila od září 2012. Před startem této sezony zvítězila Sparta v červencovém duelu o český Superpohár jednoznačně 3:0.

"Já viděl všechny ty zápasy a samozřejmě jsem shledal aspekty, které asi vedly k tomu, že se teď Plzni tolik nedařilo. Hráče jsem seznámil s tím, kde byly hlavní příčiny, a věřím, že se dokážeme z minulosti poučit a věci, které tam byly minusové, zlepšit. Kluci vědí, co se mi jako divákovi zvenčí nelíbilo," konstatoval Koubek.

Se Spartou, kde dříve působil jako brankář a později jako asistent, naposledy prohrál loni na podzim ještě jako trenér Slavie (0:2). V předchozím angažmá na lavičce Mladé Boleslavi však byl úspěšnější. "Myslím, že ta moje bilance není úplně špatná. Například s Boleslaví jsme je v ročníku 2011/2012 dvakrát porazili, takže kéž by se něco takového opakovalo," dodal Koubek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud