29. října 2014 • 15:40

Trenéra florbalistek Janovského čeká na EFT v Praze premiéra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zápasovou premiéru na lavičce českých florbalistek si odbude na domácím turnaji Euro Floorball Tour v Praze nový trenér Miroslav Janovský. Trenérky Karolínu Šatalíkovou a Markétu Šteglovou sice nahradil už po loňském mistrovství světa, ale na dubnovém turnaji ve Finsku ještě vedl reprezentaci juniorek. Dočká se tak až v pátek proti Švýcarsku na Podvinném mlýně.


"Na první akci bylo jen torzo realizačního týmu - můj asistent Dušan Dudešek a fyzioterapeutky. Hrozně se na to těším. Nejsem typ trenéra, který by si liboval v trénincích. Radši bych, aby se pořád hrály zápasy a v nich dostal stejně jako hráčky před bouřlivou atmosférou ze sebe to nejlepší," řekl Janovský na tiskové konferenci v Praze.

Národní tým se pod jeho taktovkou obměňuje. V Praze bude debutovat pětice Hana Ranochová, Lucie Theimerová, Romana Kiecková, Kamila Paloncyová a Martina Řepková. V nominaci je celkem 22 hráček. "Vítáme, že můžeme doma využít širší kádr, na zahraničních turnajích by to z ekonomického hlediska nebylo možné," podotkl Janovský.

Turnaj také ukáže, zda všechny nominované na účast v reprezentaci mají. "Pro nás bude důležité, abychom si ověřili, jak budou které hračky schopné přenést naše pokyny a videorozbory do hry," uvedl kouč. Počítat nemůže například s Hankou Lackovou, Gabrielou Tožičkovou, Zuzanou Halfarovou a Denisou Billou. Ty buď mají aktuálně zdravotní potíže, nebo se po nich vrací do formy.

Do turnaje vstoupí český tým v pátek od 19:00 proti Švýcarsku, o den později od 17:00 změří síly se Švédskem a v neděli od 13:00 se utká s Finskem.

Nominace českých florbalistek na Euro Floorball Tour v Praze (31. října - 2. listopadu):

Brankářky: Lenka Kubíčková, Hana Ranochová (obě 1. SC Vítkovice),

obránkyně: Kristýna Bachmaierová, Lucie Theimerová (obě JM Chodov), Denisa Ratajová, Kamila Paloncyová (obě 1. SC Vítkovice), Martina Čapková (Herbadent SJM Praha 11), Hana Koníčková (FBC Liberec), Veronika Rybičková (Elite Praha),

útočníci: Tereza Urbánková, Eliška Křížová, Martina Řepková, Jana Vojáčková (všechny JM Chodov), Adéla Bočanová, Iveta Hyršlová, Hana Poláková (všechny FbŠ Bohemians), Zuzana Hubáčková, Eliška Krupnová (obě Herbadent SJM Praha 11), Veronika Enenkelová, Hana Sládečková (obě 1. SC Vítkovice), Klára Leierová (FBC Liberec), Romana Kiecková (FBC Liberec).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud