29. října 2014 • 15:46

Lafata před Plzní: Víc jsem se těšil jen na derby se Slavií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Podle kapitána Davida Lafaty je pro fotbalisty Sparty derby se Slavií stále prestižnější než zápas s Plzní. To však nic nemění na tom, že sobotní duel s Viktorií prožívají v kabině více než jiné ligové souboje. Už jen proto, že se bude hrát o první místo v tabulce.


"Těším se hodně, asi jako každý. Víc jsem se těšil asi jen na derby, protože to je pořád největší svátek v lize. Derby je jen jedno. Pak je hned zápas s Plzní," řekl Lafata na dnešním setkání s novináři.

Důležitost a prestiž vzájemných soubojů umocňuje to, že oba týmy se v posledních sezonách perou o mistrovský titul a i nyní je v čele tabulky dělí jediný bod. Sobotní zápas je tak i duelem o to, který z týmů by mohl přezimovat na prvním místě. "Asi se to dá brát jako zápas o krále podzimu, ale to se stejně nepočítá. Mně je jedno, kolikátí budeme přes zimu, mě zajímá až umístění po třicátém kole," prohlásil Lafata.

"Ale každý z těch třiceti ligových zápasů je důležitý, když chceme titul. To nám trenér Lavička před každým zápasem připomíná. Vždy přijde do kabiny a říká, že je to důležitý zápas. Už jsem mu říkal, ať mě příště spíše upozorní, až to nebude důležitý zápas," dodal v žertu Lafata. "Tady je ta důležitost samozřejmě o to větší, že se střetnou první dva týmy tabulky. Je to takové vyvrcholení podzimu," dodal.

Ačkoli Sparta posledních pět zápasů s Plzní neprohrála, podle Lafaty šlo vždy o velmi těžká utkání a to sobotní bude možná ještě těžší, jelikož Plzeň zapracovala na defenzivě. "Bude to těžké jako vždycky, s trenérem Koubkem asi hodně zapracovali na obraně. On na defenzivu dá, tak je to na jejich výsledcích znát. Velká síla Plzně je v tom, že hrají dlouho pohromadě, dopředu jsou dlouhodobě hodně silní, teď ještě vylepšili obranu, takže nás nečeká nic jednoduchého," dodal Lafata.

Navíc jako výhodu Plzně bere i to, že se oproti minulé sezoně vyměnily role. Plzeň totiž letos nehraje v pohárové Evropě, zatímco Sparta vydává síly i v Evropské lize. "Jejich výhoda to bude. My loni taky těžili z toho, že jsem se mohli soustředit jen na jednu soutěž. Teď je to obráceně. Uvidíme, jak to dopadne," doplnil sparťanský kapitán.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud