29. října 2014 • 17:01

Voráček prožívá nejlepší start do sezony, přičítá to lepší výživě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jakub Voráček zatím potvrzuje víru svých šéfů v jeho schopnosti a výkony, které od něho v týmu Philadelphie očekávají. Nový ročník NHL načal kladenský odchovanec 13 body za devět zápasů, což pro něho představuje nejlepší vstup do sezony v kariéře. Opora Flyers to přičítá především tomu, že ve svých 25 letech začala více dbát na výživu.


Majitel klubu Ed Snider i kouč Craig Berube před sezonou předpovídali, že Voráček posune svou hru opět o něco výše. Mistr světa z roku 2010, jehož příjem v sezoně činí 4,25 milionu dolarů, je očividně nehodlá zklamat. Dosud si připsal dva góly a 11 nahrávek, což z něho dělá nejproduktivnějšího Letce, ale zároveň i čtvrtého muže kanadského bodování celé soutěže a nejlepšího nahrávače.

"Cítím se lehčí," uvedl Voráček pro server Philly.com. "Lépe bruslím a celkově se lépe pohybuji. Cítím to při hře v rozích kluziště, ale také při soubojích před brankou a u mantinelů... A zrovna tak to cítím vždy ve třetí třetině, kdy už všichni začínají být postupně unavení," prozradil Voráček.

Nutnou letní dřinu, aby byl dobře nachystaný na sezonu, bral vždy zodpovědně. Vedle Kladna se opět i letos připravoval v Montrealu. Jedna změna byla ale zásadní: poprvé vzal vážně v patrnost správnou výživu. "Nikdy jsem zrovna moc nepotřeboval zaobírat se tím, co jsem si bral do pusy," připustil Voráček, jenž dorazil na předsezonní tréninkový kemp takřka o pět kilo lehčí oproti minulosti.

Snížil podíl tuku v těle a cítí, že se vydal správnou cestou. "I když není úplně snadné to dodržet. Ale snažím se, a i když je za námi teprve pár zápasů, cítím se lépe ve srovnání s minulým rokem. Věřím, že tytéž pocity budu mít i během utkání číslo 75," vyhlížel závěr náročné základní části, v níž je jeho maximem 62 bodů (23+39) z minulé sezony.

"Proč nejsi na ledě? Copak už nemůžeš? Jsi měkkej," utahoval si z něho v dobrém kouč Berube, když Voráček v neděli místo dobrovolného tréninku nabíral síly a raději odpočíval. Pokud však Voráček bude pokračovat v současných výkonech, jistě mu rád nechá občas podobný krátký prostor na zotavenou. "Začal ročník nejlépe v kariéře. Myslím, že to v otázce výživy a kondice hovoří samo za sebe. Myslím, že jde o velmi důležitou součást toho všeho," prohlásil Berube.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud