30. října 2014 • 12:17

Ministr Stropnický ocenil úspěšné armádní sportovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ministr obrany Martin Stropnický dnes přijal více než stovku sportovců a jejich trenérů, kteří v uplynulé letní sezoně uspěli v barvách Dukly Praha na mezinárodních soutěžích. Chyběla pouze oštěpařka Barbora Špotáková, která byla ve stejnou dobu na pohřbu olympijské vítězky ve skoku do výšky Miloslavy Rezkové-Hübnerové.


"Málokdy najdu ve svém nabitém programu chvíli na odpočinek, ale dneska se mi to podařilo. Tuto povinnost totiž nepovažuju za práci," řekl sportovcům Stropnický. "Chtěli bychom poděkovat za podporu, díky které máme ideální podmínky na přípravu i na zahraničních soustředěních," uvedl za sportovce rychlostní kanoista Josef Dostál, dvojnásobný mistr světa.

Děkovný list dostalo 55 sportovců včetně oštěpařského vicemistra Evropy Vítězslava Veselého, bikera Jaroslava Kulhavého, zlatého čtyřkajaku z MS či kanoisty Josefa Fuksy. Oceněni byli také mistr světa na skifu Ondřej Synek či šestačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová.

Pro věcný dar ministerstva obrany si do dejvického Domu armády přišlo i 15 talentovaných mladých sportovců. Poděkování obdrželo 36 trenérů včetně oštěpařského kouče Jana Železného.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud