31. října 2014 • 08:57

Jamese svázala nervozita, jeho debut za Cleveland nebyl vítězný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Soutěžní premiéra basketbalové hvězdy LeBrona Jamese po jeho návratu do Clevelandu se nepovedla. Před natěšeným domácím publikem v zápase s newyorskými Knicks se oslavovanému idolu nedařilo a Cavaliers prohráli 90:95.


James nastoupil za Cleveland po čtyřech sezonách strávených v Miami a jeho návratem žilo celé město. Na výkon v obnovené premiéře by ale čtyřnásobný držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA nejraději zapomněl. Nastřílel sice 17 bodů, ale proměnil jen pět z 15 střel z pole a připsal si osm ztrát.

"Nešlo mi to, moc jsem toho neudělal," litoval James a nepovedený výkon připsal nervozitě. Cítil se svázaný očekáváním veřejnosti. "Byl to mimořádný večer. Ale jsem rád, že už skončil," doplnil James.

To v soupeřově týmu zavládly emoce. "To město bylo v rauši. Bylo to neuvěřitelné a bylo skvělé jim jejich nadšení překazit," popsal atmosféru Amaré Stoudemire. Jeho spoluhráč Carmelo Anthony byl s 25 body nejlepším střelcem zápasu, v domácím dresu dal o tři méně Kyrie Irving. Kevin Love při debutu za Cleveland předvedl 19 bodů a 14 doskoků.

Oklahoma, která se musí až do prosince obejít bez Kevina Duranta, nastoupila k utkání na palubovce Los Angeles Clippers jen s devíti hráči, ve druhé čtvrtině navíc kvůli podezření na zlomeninu pravé ruky odstoupil Russell Westbrook.

Thunder i bez něj dokázali Clippers vzdorovat, druhou porážku v sezoně ale neodvrátili. Domácí uhájili vítězství 93:90 díky přesným trestným hodům v závěru. V dresu Oklahomy si vylepšil osobní rekord na 32 bodů Perry Jones, Clippers vedli Blake Griffin s 23 a Chris Paul s 22 body.

Rozehrávač Washingtonu John Wall nasbíral 30 bodů a 12 asistencí, čímž vydatně pomohl k výhře nad Orlandem 105:98. Polský pivot Marcin Gortat přidal 20 bodů a 12 doskoků, soupeři nestačilo 23 bodů a 12 doskoků Nikoly Vučeviče.

Dallas Mavericks přehráli na svém hřišti Utah snadno 120:102. Hned sedm domácích hráčů nastřílelo 12 a více bodů, po 21 bodech měli Chandler Parsons a Dirk Nowitzki.

Minnesota porazila Detroit 97:91 po týmovém výkonu, žádný z hráčů neměl více jak 13 střeleckých pokusů. Pistons nestačil ani skvělý příspěvek náhradníků, kteří nastříleli 50 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud