31. října 2014 • 10:51

Disciplinárka zůstala neoblomná, Valský hrát ještě nemůže

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník hokejistů extraligového Liberce Jakub Valský se nedočkal prominutí zbytku celkem třízápasového trestu a nesmí nastoupit v dnešním souboji Bílých Tygrů proti Zlínu. Disciplinární komise zároveň potvrdila pokutu ve výši 10 procent základní měsíční odměny pro jeho spoluhráče Petra Vampolu za filmování.


Šestadvacetiletý Valský požádal o prominutí zbytku trestu poté, co vynechal zápasy proti Slavii a Hradci Králové. Disciplinární komise soutěže ale neshledala žádné nové skutečnosti, které by prominutí části trestu za faul kolenem z duelu proti Plzni 21. října ospravedlňovaly.

Vampola se proti pokutě za provinění ze stejného utkání bránil i tím, že jeho jednání předcházel nedovolený zákrok protihráče. Komise však po prostudování videozáznamu dospěla k závěru, že zákrok Jana Schleisse nebyl tak intenzivní jako reakce, která následovala. "Vampola při něm prokazatelným způsobem pád zvýraznil, aby ovlivnil úsudek rozhodčích a docílil výhody pro vlastní mužstvo," vysvětlila komise.

Ta rovněž napomenula Karlovy Vary za potíže, jež provázely západočeské derby 26. října proti Plzni (2:1). V úvodu utkání přilétlo z hostujícího kotle několika tenisových míčků, takže hra mmusela být přibližně na minutu přerušena. Jednalo se však o první provinění v utkání pořádaném Karlovými Vary v sezoně, proto sáhla komise jen k napomenutí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud