31. října 2014 • 20:56

Litvínov porazil Mladou Boleslav a je těsně za Třincem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova porazili v utkání 17. kola extraligy Mladou Boleslav 3:1. Díky čtvrté výhře v základní hrací době z posledních svých pěti vystoupení se tak Severočeši přiblížili na jediný bod vedoucímu Třinci. Dvěma góly se pod výhru podepsal útočník Viktor Hübl.


První formace domácích vstoupila do utkání hodně aktivně a již po 27 vteřinách měl dobrou příležitost Hübl. Jeho střela švihem šla však těsně vedle Málkovy branky. Ve druhé minutě orazítkoval Trávníček horní tyčku. Na druhé straně střílel Kubica, ale Francouz v domácím brankovišti byl pozorný. Domácí byli poté opět v náporu, Pavelkovu ránu od modré tečoval jeden z hostujících útočníků a puk už už směřoval do branky, ale Málek natáhl ruku a na poslední chvíli ukryl puk v lapačce.

V další šanci byl Gerhát, který tečoval Chaloupkovo nahození od mantinelu, ale hostující brankář si poradil. Domácí se konečně dočkali úvodní trefy ve 14. minutě, kdy se trefil krásnou střelou švihem z levého křídla Hübl - Málek byl bez šance, puk skončil přesně v horním rohu.

"Přijeli jsme sem, že budeme hrát odzadu a čekat na brejky, ale od první třetiny nám to nevycházelo, dostali jsme dvě branky a nebyli jsme schopni se z toho dostat a hrát naši hru," řekl kriticky k výkonu hostujícího týmu útočník Tomáš Hyka.

Během úvodu druhé části měl slibnou příležitost Bárta, ale Francouz si s jeho pokusem poradil. Na druhé straně trefil Jánský z otočky levou tyčku a v další šanci neuspěl ani Šrámek, jenž šel sám na Málka, ale ten si dobře vybruslil a ukryl puk ve výstroji. Litvínovští zvýšili skóre v 29. minutě, kdy při hře čtyř proti čtyřem vypálil Piroš a kotouč prošel Málkovi mezi betony. Domácí měli i další příležitosti ke vstřelení branky, ale nabídnuté příležitosti v početní výhodě nedokázali využít.

V závěru třetiny se ale přeci jen dočkali fanoušci třetí branky, nejprve se po spolupráci s Hüblem řítil na Málka Lukeš, hostující brankář skvělým zákrokem jasné brance ještě zabránil. O pár vteřin později, kdy si oba litvínovští útočníci pozice vyměnili, už neměl nárok. Lukeš nahrával a Hübl střelou z mezikruží zvýšil na 3:0.

"Kluci mě perfektně našli mezi kruhy a já střílel co nejrychleji a dvakrát jsem to tam trefil, takže jsem samozřejmě rád, ale důležité je, že jsme se vzpamatovali po Slavii. Důležitější než ty moje dva góly jsou tři body," prohlásil Hübl.

V 47. minutě se hosté se radovali z první branky, ale sudí po konzultaci s videorozhodčím branku neuznali kvůli hře vysokou holí. A tak mohla zvýšit stav opět Verva, ale Šrámek nedokázal po krásné Ručinského nabídce umístit puk do odkryté branky.

Mladoboleslavští byli ve třetí části aktivnější, ale Francouz si poradil jak se střelou Bárty z pravého křídla, tak se šancemi Pabišky a Klimenty. V 58. minutě se ale přeci jen dočkali alespoň čestného úspěchu, kdy se Hyka prosadil hezkou kličkou a poslal puk mezi betony domácího brankáře. To však bylo ze strany Středočechů vše.

"Soupeř byl lepší ve všech věcech. My jsme to, co umíme, hráli až ve třetí třetině. Takže Litvínov zaslouženě vyhrál," shrnul duel lakonicky hostující kouč Marián Jelínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud