27. prosince 2014 • 10:23

Restart bývalé hvězdy? Adriano se upsal druholigovému Le Havru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší brazilský reprezentační útočník Adriano se pokusí oživit svou uvadlou fotbalovou kariéru v druholigovém Le Havru. Účastník mistrovství světa v roce 2006, který se proslavil především v dresu Interu Milán, podepsal s nejstarším francouzským klubem půlroční smlouvu.



Je mu teprve 32 let, ale fanoušci v Evropě na něj téměř zapomněli. Robustní útočník měl v minulých letech problémy se životosprávou, depresemi, chtěl spáchat sebevraždu a teprve před pár týdny jej soud zbavil pro nedostatek důkazů obvinění z obchodu s drogami, kterému čelil poprvé v roce 2010.

Adriano se problémů zbavil, v létě o něj dokonce stála Chelsea. Teď jde do Le Havru, mimochodem o rok starší, než když tam přišel dohrát svou kariéru Ladislav Vízek. "Veselé Vánoce novým fanouškům v Le Havru!" napsal na svém twitterovém účtu kanonýr, jenž v 52 utkáních za Brazílii nastřílel 29 branek. "Kanárkům" pomohl po boku Ronalda, Ronaldinha či Roberta Carlose v roce 2004 vyhrát mistrovství Jižní Ameriky a o rok později Pohár FIFA. S Interem Milán dobyl čtyřikrát po sobě italský titul.

Jenže pak trpěl nadváhou, ztratil angažmá a do profesionálního fotbalu se vrátil po roce letos v lednu v barvách brazilského Atlétika Paranaense. Vedení prvoligového týmu s ním ale po třech měsících rozvázal kontrakt poté, co se Adriano neobjevil bez omluvy na dvou trénincích.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud