27. prosince 2014 • 20:01

Platini je jediným kandidátem pro březnovou volbu předsedy UEFA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Současný prezident Evropské fotbalové unie UEFA Michel Platini je jediným kandidátem pro březnovou volbu nového prezidenta. Jako jediný podal přihlášku do uzávěrky, která byla 24. prosince. Devětapadesátiletý funkcionář se tak uchází už o třetí volební období, v čele evropského fotbalu je od roku 2007.


Bývalý vynikající francouzský fotbalista tehdy porazil ve volbách dlouholetého šéfa Lennarta Johanssona. V roce 2011 pak svůj post obhájil, když neměl žádného protikandidáta, a oponenta nebude mít ani tentokrát. UEFA v pátek zveřejnila, že nikdo jiný kandidaturu nepodal.

Kongres UEFA, který proběhne 24. března ve Vídni, tak s největší pravděpodobností dá důvěru současnému prezidentovi. Platini by tak zůstal v čele minimálně do roku 2019.

Kromě toho bude kongres volit také sedm členů výkonného výboru UEFA a člena výkonného výboru FIFA. Na tyto funkce mohou fotbaloví činovníci kandidovat až do 24. ledna. Při posledních volbách neúspěšně kandidoval do vedení UEFA tehdejší předseda FAČR Ivan Hašek, tentokrát by se nikdo z FAČR do voleb zapojit neměl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud