1. ledna 2015 • 18:03

Evropská atletka roku se rozhodne mezi sprintem a vícebojem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší atletka Evropy za rok 2014 Dafne Schippersová má před sebou rozhodnutí, zda se bude v budoucnu věnovat sprintu, nebo víceboji. V této halové sezoně se bude soustředit na běhy a mohla být hvězdou pražského mistrovství Evropy, v létě už ale počítá také s dalším startem v Mekce víceboje Götzisu.


Rozhodnutí by mělo padnout ještě v průběhu sezony, respektive před jejím vrcholem na světovém šampionátu v Pekingu. "Člověk by měl na mistrovství světa dělat to samé, co pak na olympijských hrách," řekla Schippersová serveru nos.nl.

A dvaadvacetiletá atletka má rozhodně mezi čím vybírat, v obou disciplínách už dosáhla na významné úspěchy. Jako sprinterka se v loňském roce stala mistryní Evropy na tratích 100 a 200 metrů a vysloužila si za to i ocenění nejlepší evropské atletky. Byla i v užší nominaci na světovou atletku roku.

Teprve triumfy v Curychu ji opravdu proslavily, přitom již měla za sebou nemalé úspěchy jako vícebojařka. V roce 2010 se v něm stala juniorskou mistryní světa a mezi dospělými získala na MS v Moskvě 2013 bronz. Ve světových tabulkách za rok 2014 byla v sedmiboji čtvrtá v nizozemském rekordu 6545 bodů, na dvoustovce druhá (22,03).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud