4. ledna 2015 • 17:34

Petružálek zajistil Litvínovu první výhru nad Slavií v sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova porazili ve 34. kole extraligy Slavii 1:0 a připsali si premiérovou výhru nad Pražany v sezoně. Duel rozhodl gól Jakuba Petružálka v přesilové hře. I díky čtvrtému čistému kontu Pavla Francouze v sezoně tak Litvínov po šesti zápasech naplno bodoval, Slavia nezískala tři body již čtrnáct zápasů a je beznadějně poslední.


Začátek utkání byl z obou stran opatrný, s postupem času byli ale aktivnější hosté. Slavia měla sice první výhodu přesilové hry, brankář Francouz však žádné složitější situace řešit nemusel. Do první gólové šance se dostal v 11. minutě litvínovský Hübl, ale přestřelil.

Nejproduktivnější hráč soutěže mohl otevřít skóre i při úvodní početní výhodě Vervy, stejně jako dorážející Trávníček ale Furcha nepřekonal. Střeleckou převahu hosté zúročili až na začátku druhé třetiny, kdy se v přesilovce prosadil Petružálek a připsal si sedmý gól v desátém zápase po návratu do Litvínova.

Slavia měla několik příležitostí vyrovnat, aktivní byl zejména Sklenář, ale Francouz si s jeho pokusy poradil stejně jako s bekhendovou střelou Vase, po které maďarský útočník již zvedal ruce. Při Valachově vyloučení měl druhý gól na hokejce Lukeš, Furch však jeho samostatný nájezd zlikvidoval.

Ideální šanci srovnat krok nevyužili Pražané na začátku třetí třetiny, kdy měli výhodu série přesilovek. Dvakrát, 33 a 35 sekund, hráli i v pěti proti třem, Francouze však překonat nedokázali.

"Přesilovky zápas rozhodly. Bojovnost tam je, fyzicky taky nezaostáváme, ale chybí nám hokejovost. To, co my předvádíme, je nehokej a šancí máme obecně hrozně málo. Dnes tam bylo čtyři na tři, pět na tři a my z toho skoro ani nevystřelíme. Na tréninku to šlape výborně, ale pak si během zápasu děláme, co chceme," řekl kapitán Slavie Jaroslav Bednář.

V 50. minutě mohl duel rozhodnout Jánský, Furch byl ale proti a předvedl další spolehlivý zákrok. Litvínov to mrzet nemuselo, neboť vítězství ubránil i při závěrečné dvouminutové power play domácích. "Utkání klidně mohlo skončit i nerozhodně nebo jsme mohli o gól prohrát. Oba gólmani předvedli výborné zákroky a hodně se zasloužili o to, že nepadlo víc branek," řekl trenér hostů Radim Rulík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud