26. ledna 2015 • 21:21

Kladno přemohlo Třebíč a v první lize se vyhouplo na druhé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kladenští hokejisté nezačali sezonu po sestupu z extraligy růžově, ale druhá polovina základní části jim i díky návratu do domácího prostředí zatím všechno vynahrazuje. Zatímco jejich konkurenti klopýtají, Rytíři se v první lize dostali už za jistého vítěze z Chomutova na druhé místo. Stalo se tak po jejich dnešní výhře nad Třebíčí a dalším zaváhání Českých Budějovic.


Jihočeši v Ústí nad Labem vůbec nezvládli prostřední část, během 11 minut v ní dostali čtyři branky, a to byl jejich konec. Sice pak ještě snížili na rozdíl jediné trefy a v poslední minutě se snažili o vyrovnání při hře bez brankáře, ale jen nechali vyniknout Davida Tůmu. Ústecký střelec do prázdné branky završil hattrick a uchoval svému týmu slaboučké naděje na play off.

V hitu 48. kola se utkaly třetí Kladno se čtvrtou Třebíčí a oba soupeři svá dosavadní umístění po zápase opustily. Kladno se výhrou posunulo o skóre před České Budějovice, poražení spadli za Jihlavu. Středočeši sice dvakrát prohrávali, pak ale soupeři ukázali, jak se hrají přesilovky. A Tomáš Horna v ní tečí střely Jana Rudovského vsítil rozhodující gól. Třebíč přitom za svého vedení 1:0 měla početní výhodu dlouhých pět minut. Prosadit se ale nedokázala.

V nejlepší formě zastihl závěr základní části Jihlavu. Dukla v poslední desetiminutovce otočila dvěma trefami utkání v Kadani, připsala si už devátou výhru v řadě a neustále stoupá tabulkou. Už je v elitní čtyřce a nemusí to být její poslední slovo. Zvlášť, když má ze čtveřice usilující o druhé místo zřejmě nejschůdnější los.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud