30. ledna 2015 • 14:59

Trenér cyklokrosařů Bambula: Moc se na závody těším, doma je doma

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hodně natěšený na víkendové mistrovství světa cyklokrosařů v Táboře je reprezentační trenér Stanislav Bambula. Za hranici úspěchu, která by mu udělala radost, považuje stejně jako na předchozích šampionátech zisk medaile. Věří, že se dočká.


"Hrozně se na to těším. Doma je doma. Věřím, že budu spokojený i po víkendu. A spokojený budu za jakýkoliv úspěch," řekl dnes Bambula novinářům.

"Kdo to sleduje, tak ví, jak jsou na tom junioři. Jezdcům do 23 let vcelku vyšly poslední dva závody, u žen to samé. Máme Katku Nash, které se daří, ale máme i Mikuláškovou a Havlíkovou, které mohou překvapit nějakým pěkným umístěním. U mužů to bude velký otazník," přemítal Bambula.

Ve výběru pro kategorii elite jsou přitom Martin Bína s Radomírem Šimůnkem, kteří mají na Tábor skvělé vzpomínky z minulosti. Bína se tam stal v roce 2001 juniorským mistrem světa, Šimůnek za ním dojel druhý. "Když jsem tu teď (při tréninku) viděl na trati jezdit Martina Bínu, vrátily se mi vzpomínky na rok 2001," přiznal kouč.

Potvrdil, že nejvíce se očekává od skvěle jezdící Nash. "Když se vrátila z Ameriky do Evropy, tak to bylo s tím, že tam vyhrávala, ale nikdo nevěděl, jak to bude vypadat tady. Je bomba, jak je pořád na pódiu. Člověk jí to hrozně přeje," prohlásil Bambula.

Trať na jihu Čech je z jeho pohledu ve skvělém stavu. "Perfektně připravená. Počasí nám trošičku nahrává. A věřím, že to zůstane tak, jak to bylo dnes ráno. Pak už se budou dít věci. Už to bude na těch závoďákách samotných," řekl trenér.

"Trať a její znalost nám samozřejmě nahrává. Největší výhodou je však pro nás to, že jsme doma a nemusíme cestovat, zatímco Belgičané, Holanďani a další ano. Tady máme před nimi nějaký náskok," věří Bambula.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud