1. února 2015 • 21:30

Kometa dvěma góly v rozmezí dvou minut porazila Litvínov 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno porazili ve 44. kole extraligy Litvínov 2:1 a na čtvrtém místě ztrácejí stejně jako třetí Sparta právě na druhé Severočechy už jen čtyři body. Brno o svém vítězství rozhodlo mezi 24. a 26. minutou prostřední třetiny po gólech Martina Dočekala a Tomáše Vondráčka. Za Litvínov snížil ještě před polovinou zápasu Martin Ručinský.


"O naší prohře rozhodly dva rychlé góly, které jsme dostali ve druhé třetině v rozmezí dvou minut. Vrátili jsme se do hry gólem z přesilovky. Ale potom už si Kometa výsledek pohlídala. Málo jsme dnes stříleli," viděl příčiny prohry Ručinský, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Litvínova v dnešním utkání.

Po pouhých 18 sekundách byl vyloučen domácí útočník Jan Hruška a tento moment poznamenal v úvodních deseti minutách hru Komety, jež zápolila s přechodem do útočného pásma. Taktovku převzal Litvínov, který měl územní převahu, do slibnější koncovky se ale kvůli nepřesnostem takřka nedostal. Postupně Brňané zpřesnili hru, největší příležitost měl po čtvrt hodině hry Honejsek, jehož střelu zblízka brankář Francouz kryl.

"Ze začátku jsme začali zbytečně opatrně. Bylo potřeba zvýšit obrátky a trochu více se do nich tlačit. Což se nám podařilo a hokej už byl přímočařejší," zhodnotil útočník Komety Jan Hruška začátek zápasu.

V úvodu druhé třetiny Kometa zvýšila tlak a v rozmezí dvou minut získala dvougólový náskok. Nejprve ve 24. minutě kolmou přihrávku obránce Hanzlíka z vlastní třetiny tečoval na půlící čáře Ostřížek přesně na najíždějícího Dočekala, jenž blafákem otevřel skóre utkání.

"Dostal jsem přihrávku přímo do jízdy a tím jsem ujel obráncům soupeře. Prvně jsem chtěl potáhnout puk do forhendu až za brankáře. Viděl jsem ale volnou skulinku mezi chrániči, tak jsem zamířil do této mezery," popsal svůj gól Dočekal. Vzápětí brankář Francouz po střele Vondráčka inkasoval podruhé.

Hokejisté Vervy se snažili o rychlé protiútoky, snížit se jim ale podařilo až při přesilovce, kdy střelu Hübla tečoval Ručinský a Čiliak už na změnu směru letu kotouče nestačil zareagovat. "V přípravě na utkání jsme hráče na tuto akci Litvínova při přesilovce upozorňovali. Soupeře jsme však nepokryli," vysvětlil asistent trenéra Komety Karel Beran.

Litvínov ve snaze vyrovnat v závěrečné třetiny zredukoval hru na tři útoky. Naději na zvrat si ale komplikovali zbytečnými vyloučeními, kterými nabídla protivníkovi zůstat v tlaku. Největší šanci srovnat skóre měl při vlastním oslabení Lukeš, který vystihl špatnou přihrávku soupeře. Sólový nájezd Lukeše ale Čiliak kryl.

"Lukeše naštěstí Kuboš doháněl a trochu jej vytlačil. Věděl jsem, že Lukeš nebude vymýšlet žádné kličky. Klekl jsem a měl jsem ještě připravenou hokejku. Trefil puk do mě," tvrdil Čiliak, který svým výkonem hodně pomohl Brnu k tříbodovému zisku.

Na druhé straně nejlepší střelec Komety při pokusu o blafák těsně minul branku. V nervózním závěru se ještě v oslabení snažil o zvrat, Brňané ale těsné vítězství udrželi.

"Dali jsme pouze jednu branku, což je pochopitelně v takovém utkání málo a nestačí to k bodovému zisku. Kometa hrála velmi dobře," posteskl si asistent trenéra Litvínova Miloslav Hořava.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud