4. května 2015 • 13:47

Lyžař Bank se rozhodne o další kariéře podle reakce svého těla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Lyžař Ondřej Bank stále není definitivně rozhodnutý, zda bude po těžkém pádu na únorovém mistrovství světa v Beaver Creeku pokračovat v kariéře. Před dvěma týdny nejlepší český sjezdař sundal ortézu z poraněného kolena a postupně zvyšuje zátěž v přípravě.


"Uvidím, jak se tělo zachová. Na rozhodnutí mám ještě chvíli čas. Pokud půjdu trénovat na sníh za měsíc nebo dva, tak je to v pohodě. Komplikovanější situace by nastala, kdybych musel podstoupit další operaci menisku," řekl dnes novinářům Bank během nadační akce Modrý hroch v brněnské Dětské nemocnici.

Kvůli lidem ve svém týmu chce čtyřiatřicetiletý lyžař na druhou stranu rozhodnutí učinit co nejdříve. "Lékaři ještě rozhodnutí odkládají. Záměrně situaci neprotahuji. Bude záležet na stavu menisku a kotníku. Chci ale, aby i lidé v týmu věděli, na čem jsou a mohli se případně ohlédnout po jiné práci," uvedl Bank, jenž se podle svých slov nyní cítí dobře. Kromě ježdění na kole také muž z obřího slalomu na OH v Soči pátý plave.

V pátek to bude přesně čtvrt roku, co na MS v kombinačním sjezdu po těžkém pádu utrpěl otřes mozku, tržné rány v obličeji, výron v kotníku a nalomil si zánártní kůstku. Předtím na MS šokoval sedmým místem ve sjezdu speciál. První měsíc po zranění další kariéru vůbec neřešil. Teprve později se začal zabývat otázkou, co dál.

"Spíše dávám všemu volný průběh. Nechávám si rozhodnutí v hlavě vykrystalizovat. Jeden den si říkám: ano, budu pokračovat. Bude to zábava, když se zaměřím jen na sjezdy. Včera jsem si hrál s malým synem. A přišlo mi lepší se mu věnovat," líčil Bank.

V případě, že se rozhodne pokračovat, se více zaměří na rychlostní disciplíny. "S ohledem na reakce těla je nutné omezit počet závodů To, co jsem předváděl doteď, nebylo standardní. Nikdo ze soupeřů to už nedělá," uvedl Bank.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud