8. května 2015 • 23:43

Plachta: Jsme šťastní, že jsme stále ve hře o čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Povedenou třetí třetinou dnes v duelu s Lotyši oživili hokejisté Německa své naděje na postup do čtvrtfinále. Za čtvrté Švýcary se přiblížili na dva body, ti však mají lepší vzájemný zápas a také jedno utkání k dobru.


"Měli jsme před tímto zápasem jen tři body, teď jich máme šest a jsme šťastní, že jsme stále ve hře o čtvrtfinále," řekl novinářům útočník Matthias Plachta, který zápas rozhodl povedenou ranou z 58. minuty.

Němci si prošli drtivou porážkou s Kanadou 0:10, poměrem 0:1 ztratili duel se Švýcary, přesto jejich naděje na čtvrtfinále stále žije.

"Myslím, že tam šance pořád je. Odehráli jsme špatný zápas proti Kanadě, ale třeba minule se Švédy, kteří mají rovněž velmi dobrý tým, jsme zahráli velmi dobře. Nyní nás čekají Češi, pak Rakousko, tak uvidíme, co se stane," prohlásil Plachta.

Klíčovým momentem pro něj dnes byla přesilovka po vyloučení Janise Spruktse za faul kolenem na pět minut a do konce utkání v polovině 45. minuty, kdy Němci stále prohrávali 0:1.

"Neviděl jsem ten zákrok, ale ta pětiminutová přesilovka nás hodně oživila. A tak dlouhou přesilovku prostě musíte využít, což se nám i podařilo. Myslím, že tam se ten zápas zlomil," uvedl třiadvacetiletý útočník Mannheimu.

Jeho gól o třech bodech rozhodl, ale až se zpožděním, protože se sudí obraceli na kolegu u videa. "Upřímně říkám, že jsem neviděl, že se puk odrážel až za brankovou čárou. Odrazil se od horní tyčky dolů za gólmana, ale vůbec nikdo nijak nezareagoval, tak jsme hráli dál. Pak to překontrolovali na videu a byl z toho gól," popsal Plachta.

Oba celky si užily zápas před skvělou návštěvou téměř 15 a půl tisíce diváků. "Bylo tady sice možná více Lotyšů, ale i tak to byla paráda. Když to sledujete v televizi, tak jen slyšíte 'vyprodáno, vyprodáno'. Je to bláznivé. A samozřejmě skvělé, že si Češi chodí užívat i jiné zápasy. Pro nás to dnes byla dobrá příprava na neděli," vyhlížel Plachta zápas s domácím týmem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud