1. prosince 2015 • 20:32

Fotbalisté Venezuely hrozí odchodem kvůli svazovému vedení

Autor:
Fotbalisté Venezuely hrozí koncem v reprezentaci, pokud se nezmění svazové vedení. Tým je v jihoamerické kvalifikaci o mistrovství světa bez bodu poslední, za což podle nejlepších hráčů může špatná atmosféra. V otevřeném dopise se zároveň brání nařčení, že se chtějí zbavit trenéra Noela Sanvicenteho.


Venezuela v roce 2011 postoupila na Copě América do semifinále a málem se kvalifikovala na světový šampionát 2014 v Brazílii, jenže nyní paběrkuje. Podle patnácti hráčů, kteří se pod otevřený dopis podepsali, za bidnou situaci může svazové vedení v čele s Laureanem Gonzálezem.

Ten vede federaci dočasně místo Rafaela Esquivela, jenž byl zadržen v rámci protikorupční akce před květnovou volbou předsedy FIFA v Curychu. "V současné atmosféře nemůžeme pokračovat," napsalo 15 reprezentantů v dopise. "Jako tým neseme zodpovědnost za výsledky, ale v žádném případě nemůžeme souhlasit, že připravujeme vyhazov trenéra," dodali.

Kouč Sanvicente je nicméně odhodlán přijmout zodpovědnost za špatné výsledky a nabídnout rezignaci. Skupinu nespokojených hráčů vedou útočník Salomón Rondón z West Bromwiche a kapitán Tomás Rincón z Janova.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud