26. prosince 2015 • 14:53

Cyklokrosařka Havlíková skončila šestá na SP v Heusden-Zolderu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Cyklokrosařka Pavla Havlíková dojela šestá v závodě Světového poháru v Heusden-Zolderu, kde se za měsíc bude konat mistrovství světa. Mezi muži do 23 let byl v Belgii třetí Adam Ťoupalík, nejlepší Čech v kategorii elite Michael Boroš skončil dvanáctý.


Dvaatřicetiletá Havlíková dala zapomenout na týden staré vystoupení z Namuru, kde zdravotně indisponovaná obsadila jedenácté místo a poprvé v sezoně se nevešla do elitní desítky. Dnes dojela 50 sekund za vítěznou Sanne Cantovou z Belgie, jež se díky druhému vítězství v sezoně ujala vedení v SP. Havlíková je šestá i celkově.

Nejlepší výsledek v sezoně zaznamenal mistr republiky Ťoupalík, jenž dojel mezi třiadvacítkáři na třetí pozici čtyři sekundy za nejrychlejším Jorisem Niewenhuisem z Nizozemska. "Už minulý týden bylo vidět, že na to Adam má. Ale v Namuru ho srazily technické problémy. Dnes už dokázal zúročit svoji chytrost, zkušenosti a sílu," citoval server cyklokros.cz reprezentačního trenéra Petra Dlaska.

V elitní mužské kategorii zopakoval Boroš dvanácté místo z Namuru. Stejně jako před týdnem zvítězil mistr světa Mathieu van der Poel, jenž po říjnové operaci kolena vynechal úvodní dva díly SP v sezoně. Dvacetiletý Nizozemec porazil o dvě sekundy domácího Kevina Pauwelse, třetí skončil vítězův krajan Lars van der Haar. Boroš ztratil 1:28 minuty.

V čele SP zůstal dva závody před koncem Belgičan Wout van Aert, i když poprvé v sezoně neskončil na prvním nebo druhém místě, ale až osmý. Borošovi patří čtrnáctá pozice.

Seriál vyvrcholí 17. a 24. ledna závody ve francouzském Ligniéres-en-Berry a nizozemském Hoogerheide.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud