26. prosince 2015 • 16:37

Podle Vízka je nejlepší přestup zimy příchod Horníka do Jablonce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý fotbalový reprezentant Ladislav Vízek i letos patřil k výrazným postavám vánočního halového turnaje internacionálů. Přestože začátkem roku oslavil 60 let, na palubovce Areny Sparta na Podvinném mlýně v Praze při tradičním štěpánském klání opět dokazoval, že ještě nepatří do starého železa a přítomné diváky bavil také obvyklými originálními hláškami.


"Je to frkot. Překulila se mi šedesátka a přiznávám, že se fyzicky hroutím. Je to ve strašné rychlosti, je to hokej bez bruslí. Ale nahrál jsem na gól. Sice z toho mám nalomené žebro, ale asistenci už mi nikdo neodpáře," řekl s úsměvem v rozhovoru s ČTK a iDnes.cz Vízek, který tradičně oblékl dres Dukly Praha.

Olympijský vítěz z roku 1980 už se těší na jarní část sezony. Nepřekvapuje ho, že ligovou tabulku vede Plzeň o tři body před Spartou. "Plzeň je o krůček před Spartou a i v tabulce je to vidět, že vede o tři body. Sparta má zápas s Plzní doma, to musí zvládnout, jinak je po titulu. Myslím, že Plzeň zvládá těžší zápasy líp než Sparta a myslím, že to rozhodne," mínil Vízek.

Je rád, že se do špičky vrací Slavia, která pod novými majiteli hodlá zkvalitnit kádr. Nejlepší zimní posilu ale podle něj získal Jablonec příchodem funkcionáře Ivana Horníka, který byl jednou z hlavních postav v korupční kauze z roku 2004.

"Hrozně mu ublížilo to divadlo, ta hra, že lidi o něm vědí. Ale je to náš expert na fotbal číslo jedna. Já s ním párkrát stál takhle na fotbale, ten ví úplně vše. Řekne: hele, ten rozhodčí ten je jeho. Ten má zmáknuté zázemí, že je to nejlepší zimní transfer. Žádný Hušbauer do Slavie, ale Ivan Horník. To je nejlepší útočník v přestupním termínu," smál se Vízek.

Angažmá od šéfa Jablonce a předsedy asociace Miroslava Pelty prý Horník možná dostal také kvůli tomu, že při korupční kauze mlčel a "nepotopil" další. "To je druhá verze a velice pravděpodobná. Vím, že mlčel, co se týče předsedy, tak to má být. Kamarádi si mají pomáhat. Já to i z hlediska kamarádského chápu. On si své odkroutil, kdyby promluvil, to by bylo jmen na pranýři. Odnesl to sám, je statečný. Dostal šanci od toho, kterého taky podržel, to je bez diskuze," řekl Vízek na adresu Pelty a Horníka.

To, že asociaci a Jablonec vede jeden člověk, se Vízkovi vůbec nelíbí. "To je podvod, to je mužstvo FC FAČR. To nenajdete nikde. Předseda nemůže mít svůj klub v lize. Myslím, že je dobře, že takhle dopadli, i když mě to překvapilo," podotkl Vízek k až osmému místu Jablonce po ligovém podzimu.

Je zvědavý, jak si reprezentace povede na mistrovství Evropy. Soupeři Španělsko, Chorvatsko a Turecko ve skupině se mu nelíbí. "My s těžším soupeřem možná budeme hrát líp, ale tahle skupina je prostě nesympatická. Kdyby tam byli místo Španělska Angličané, ale takhle to jsou samé týmy, které nám nesedí. V postup nevěřím a jestli bude slušný kurz na náš nepostup, vsadím půl hospody. Aspoň ji budu mít vylepšenou," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud