26. prosince 2015 • 21:16

Čermák zařídil trefou v oslabení Brnu výhru v Litvínově 1:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté mistrovského Litvínova podlehli ve 30. kole extraligy doma Kometě Brno 0:1 a po třetí prohře z posledních čtyř zápasů zůstávají poslední o čtyři body za třináctými Karlovými Vary. Kometě zařídil teprve druhou výhru z posledních sedmi utkání trefou už v 70. vteřině utkání ve vlastním oslabení Leoš Čermák. Gólman Marek Čiliak udržel poprvé v sezoně čisté konto.


Po 26 vteřinách hry šel pykat hostující obránce Kaberle, ale mohl na trestné lavici slavit vedení svého týmu. Čermák ujel domácí defenzívě a s přehledem překonal Januse. "Všichni tam letíme dopředu, chceme vybojovat puk a nemyslíme na zadní vrátka. Jejich hráč startoval na ose hřiště a dostal se do brejku," litoval po utkání litvínovský obránce Tomáš Pavelka.

"Byl jsem překvapený, že jsem tam zůstal úplně sám. Honza Káňa mě skvěle našel a já měl dostatek času si rozmyslet, co provedu. Bylo to, buď dám nebo nedám. Naštěstí to vyšlo dobře," usmál se jediný střelec utkání Čermák.

Další šanci Komety měl Vondráček, ale domácí brankář tentokrát výtečně zakročil. Litvínov zahrozil až v deváté minutě. Hanzl z rohu nabil Doležalovi, který střelou z první zamířil pouze do Čiliakových betonů. Hra se přitvrdila a závěr úvodní části patřil aktivním hostům. Na Januse ale nevyzrál nikdo z trojice Kuboš, Němec a Vondráček.

V 23. minutě našlápl po pravém křídle nejaktivnější litvínovský hráč Vantuch, dostal se až před Čiliaka, v zakončení ale ztroskotal na brněnském brankáři. Pak zůstal za hostující brankou ležen otřesený obránce Hanzlík, který neustál souboj s Hořavou a musel opustit led s bolestivou grimasou.

Další šance přišla až v 35. minutě, kdy se mohl ocitnout tváří v tvář hostujícímu brankáři Jánský, ale s pukem skončil v rohu hřiště. V následné akci vydoloval puk ze skrumáže Doležal, nedokázal ho ovšem zasunout za Čiliaka. V 38. minutě srazil u hrazení Kováčik Skleničku a i domácí obránce napodobil Hanzlíka, když musel na ošetřovnu.

V 45. minutě našel Lukeš nezištně křížným pasem Jánského, který bombou od modré čáry těsně minul branku. Z druhé vlny pálil ještě Pavelka a Čiliak zakročil. Domácí poté hráli 66 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ovšem kromě střel Pavlíka a Lukeše nad branku si žádnou příležitost nevypracovali.

Litvínov byl v náporu, ale Čiliak společně se svými spoluhráči působili jako neprostupná zeď. V závěru utkání si na něm vylámali zuby Hanzl, Kubát i Lukeš. Kometa tak vyhrála venku podruhé za sebou 1:0, když se jí to povedlo i před dvěma týdny na ledě Vítkovic.

"Klíč k úspěchu je hrát tak, jak jsme hráli druhou a třetí třetinu. Bojovali jsme, lidi nám nemůžou nic vytknout. My si šance dokážeme vytvořit, bohužel je neproměníme. Budeme se snažit ty detaily napravit a jedeme dál," řekl litvínovský útočník Radek Duda, který sehrál první domácí duel za Vervu od příchodu z Karlových Varů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud