26. prosince 2015 • 22:06

Byl to takový vánoční hokej, řekl liberecký Krenželok

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třemi kanadskými body za gól a dvě přihrávky se ve šlágru 30. kola hokejové extraligy mezi Libercem a Hradcem Králové blýskl útočník Lukáš Krenželok a pomohl k vítězství Bílých Tygrů 5:4. Lídr tabulky v souboji se svým nejbližším pronásledovatelem odskočil po osmé výhře za sebou už na 13 bodů.


"Bylo to hrozně těžké utkání. Hradec je silný protivník, hraje agresivní hokej a má smrtící brejky. Hrál se takový vánoční hokej nahoru dolů, každý tým chvíli vedl a padlo hodně branek. Divákům se zápas musel určitě líbit, my jsme byli nakonec trochu šťastnějším týmem a vítězství si hodně vážíme," řekl Krenželok.

Ostravský rodák nastoupil tradičně na levém křídle třetí formace. Jeho útok s Petrem Jelínkem a Jakubem Valským se těší velké důvěře trenéra Filipa Pešána a Krenželok měl v zápase prsty ve třech gólech Bílích Tygrů. Spolupráci se svými kolegy z útoku si proto opět nemohl vynachválit.

"Hraje se mi s nimi skvěle. Trenér nás dal dohromady už na začátku sezony, jsme sehraní a víme o sobě. Každý máme trochu jiné úkoly a jako formaci nám to klape. Samozřejmě je to umocněné taky tím, že jako týmu se nám daří, jsme první v tabulce, a proto si i my více dovolíme," liboval si nejlepší liberecký hráč dnešního utkání.

Liberec porazil Hradec Králové i ve třetím vzájemném utkání v sezoně. Navíc osmou výhrou v řadě překonal klubový rekord. "V zápase jsme na rekord nemysleli. Kdyby nám to někdo z novinářů po zápase v Plzni neřekl, tak jsme o něm ani nevěděli. Samozřejmě nás to ale velmi těší, odráží to pohodu, v jaké se momentálně nacházíme," uvedl Krenželok. "Jsme ale hlavně rádi, že jsme dokázali porazit tak silného soupeře a potěšit naše fanoušky, kteří nám dnes připravili výbornou atmosféru."

I díky postavení v tabulce si mohli hráči Liberce užít pohodové Vánoce a dopřát si tradiční sváteční jídlo. "Po zápase v Plzni jsme dostali dva dny volno, mohli jsme si tak užít Štědrý večer se vším všudy. Nechyběl samozřejmě kapr a neodolal jsem ani cukroví," smál se Krenželok.

Extraliga znovu nabírá na obrátkách a hráče čekají tři zápasy v šesti dnech. Další duel sehrají Bílí Tygři v pondělí v Mladé Boleslavi. "Je to náročné, zápasy jdou rychle za sebou. Máme ale dobře natrénováno a síla nám neschází. Osobně se na ledě cítím velmi dobře. Je před námi další těžký zápas, Mladá Boleslav je zejména doma velmi silná. Přesto tam jedeme vyhrát," dodal Krenželok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud