26. prosince 2015 • 22:41

Snad se mi bude dařit i nadále, přál si karlovarský Svoboda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vydařený vstup do nového angažmá zažívá hokejový útočník Jakub Svoboda. Krátce před Vánoci odešel z Pardubic do Karlových Varů a ve dvou zápasech v dresu Energie nasbíral čtyři body za tři góly a asistenci. V 28 utkáních za Východočechy měl přitom na svém kontě osm bodů za čtyři branky a stejný počet finálních přihrávek.


"Doufám, že se bude dařit mně, ale i týmu. Nejde o osobní statistiky, ty jsou sice krásné, ale my chceme udělat alespoň předkolo a doufám, že se to povede," řekl Svoboda po své domácí premiéře proti Spartě, kterou Karlovy Vary i přes jeho hattrick prohráli 3:5.

"Musíme být upřímní, celý zápas jsme tahali za kratší konec. Spartě jsme dovolili hrát a měla hodně šancí. Ale nedávala góly a my jsme se ve třetí třetině trochu zmohli a začali dotahovat. Ale bohužel jsme to nedotáhli," pětadvacetiletý útočník.

Svoboda v zápase proti Spartě hattrickem vyrovnal bilanci Martina Procházky v dresu hostů, což ale ani netušil. "Ani jsem nevěděl, že dal i protihráč tři góly. Moje trefy vyplývaly ze situace. Kluci mi nahráli, v přesilovce jsem to dorazil. Člověk se pak cítí lépe, ale byly to skvělé přihrávky," ocenil pomoc spoluhráčů Radima Bičánka a Tomáše Rachůnka. O první trefu se poté postaral úplně sám, proměnil totiž trestné střílení.

Za jeho zlepšenou bilancí v Karlových Varech je prý hlavně větší prostor na ledě, který zatím dostává. "Ice time tady mám větší. A musím taky říct, že Rosťa (Marosz) a Tomášem Rachůnkem mi hokejově sedí," řekl Svoboda, který v minulosti hrál i za Kometu Brno, Znojmo nebo Zlín.

V Karlových Varech si navíc užívá i podporu trenéra Petera Oremuse a generálního manažera Miroslava Vaňka, kteří na jeho góly spoléhají. "Že to (trenér) řekne, je jedna věc. Já to už slyšel i předtím. Tím, že mě dává na led, to ale i potvrzuje. Hned se pak hraje lépe," uvedl Svoboda, jemuž zatím sedí i herní styl Energie.

Karlovy Vary chtějí spoléhat na defenzívu a hrát na rychlé protiútoky. "Neřekl bych ale, že hrajeme na rychlé brejky. Snažíme se chodit rychle do útoku, přečíslovat soupeře a máme domluvené s klukama určité věci. Věřím, že to bude i nadále fungovat," přál si Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud