27. prosince 2015 • 11:10

Musíme mít čistou hlavu a jet dál, řekl litvínovský Duda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po předvánočním debutu v dresu Litvínova na ledě Hradce Králové (1:5) se hokejový útočník Radek Duda představil v dresu trápícího se mistra poprvé doma v sobotu a musel se spoluhráči strávit porážku s Kometou Brno (0:1). Podle šestatřicetiletého útočníka ale obhájce titulu nepodal v duelu 30. kola špatný výkon a musí na něj navázat.


"Klíč k úspěchu je, jak jsme hráli ve druhé a třetí třetině. Bojovali jsme a myslím si, že nám lidi nemůžou nic vytknout. Nepadlo to tam, my si ty šance ukážeme, budeme se snažit hned do příštího zápasu ty detaily napravit. Jedeme dál. To je hokej, jednou jsi nahoře a jednou dole. Musíme mít čistou hlavu a jet," řekl Duda a doufá, že Severočeši zaberou v pondělí v Plzni.

Litvínov se proti Kometě neprosadil v útoku a rozhodl gól Leoše Čermáka, který se v 70. vteřině utkání ve vlastním oslabení jako jediný zapsal mezi střelce. "Udělali jsme o jednu chybu navíc. Zápas byl z naší strany nulový, ale myslím si, že jsme hráli dobře. První třetina byla taková slabší a v druhé a třetí jsme dominovali. Bohužel, nedali jsme góly. Je to věc nás útočníků, abychom se v tom zlepšili," uvedla posila Litvínova z Karlových Varů.

Duda nastoupil v centru útoku s Peterem Jánským a Františkem Lukešem, kde nahradil zraněného Viktora Hübla. Nejproduktivnější hráč i nejlepší střelec Severočechů má podle klubového webu zranění v dolní části těla, jeho absence může být delší a hrozí mu i operace. Duda si na přesun z pravého křídla nestěžoval.

"Mně to je jedno. Kam mě trenéři dají, tam budu hrát. Snažil jsem se klukům vyhovět, abych je dostal do zápasu, aby měli hodně střel a cítili se dobře a komfortně," řekl Duda, který v úterý v Hradci Králové nastoupil po boku Hübla a Lukeše.

Litvínov po třech porážkách z posledních čtyř zápasů ztrácí na třinácté Karlovy Vary stále čtyři body. Na pozice pro předkolo play off má úřadující šampion desetibodové manko. Duda věří, že se Litvínov zvedne.

"Je to o detailech. Je to strašně vyrovnaný. Proti Kometě jsme byli blízko k zisku, ale jsou to právě ty detaily, abychom chodili víc do brány, dostali se k odraženému puku nebo dali nějaký hnusný gól," prohlásil Duda.

"Je potřeba být ve správný čas na správném místě, líp si stoupnout před gólmana. Jsou to věci, které se musí dělat a pak za to budete odměněni. Když to nebudeš dělat a budeš si ulevovat, tak to bude vypadat tak, jak to vypadá," dodal Duda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud