3. ledna 2016 • 12:04

Čech po zápase s Newcastlem ocenil vzpomínku na Srníčka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář Petr Čech ocenil gesto fotbalistů Newcastlu, kteří před sobotním utkáním anglické ligy s Arsenalem uctili památku nedávno zesnulého Pavla Srníčka. Hráči hostujícího celku nastoupili k rozcvičce s tričky s fotkou bývalého gólmana United.


"Bylo to hezké gesto, všichni jsme na jeho počest měli černé pásky," uvedl Čech na svých internetových stránkách. "Fanoušci obou týmů tleskali vstoje. Bylo vidět, jak velikou stopu Pavel v Anglii zanechal a jaký respekt si vydobyl," přidal Čech na adresu bývalého českého reprezentanta.

Srníček, který za Newcastle odchytal téměř 200 zápasů, zemřel ve 47 letech 29. prosince devět dní poté, co při běhu utrpěl zástavu srdce. "Je ho strašná škoda. Znali jsme se z reprezentace a potkávali jsme se i mimo fotbal. Je strašně smutné, co se mu stalo," uvedl Čech.

Ten proti Newcastlu opět vylepšil rekord anglické ligy, když si připsal 171. čisté konto v soutěži a výrazně přispěl k výhře 1:0. "Měl jsem dva důležité zákroky, v každém poločase jeden. A jsem rád, že jsem tím pomohl týmu k tomu, abychom zvítězili. Byl to jeden z těch zápasů, kdy se výhra nerodí úplně lehce," prohlásil Čech.

Arsenal získal díky vítězství v čele tabulky dvoubodový náskok před druhým Leicesterem. "Jsme dál první, ale musíme koukat hlavně sami na sebe. Důležité bude vyhrávat naše zápasy. Ten dnešní ukázal, že se v Premier League prakticky žádné vítězství nerodí lehce," řekl Čech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud