3. ledna 2016 • 20:34

Real jen remizoval ve Valencii a zůstal třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Real Madrid remizoval v 18. kole španělské fotbalové ligy ve Valencii 2:2. Svěřenci Rafaela Beníteze jsou třetí se ztrátou čtyř bodů na první Atlético a dvou na Barcelonu, jež má utkání k dobru. Ze čtvrté příčky se k nim navíc na rozdíl jednoho bodu po výhře nad La Coruňou dotáhl Villarreal.


Real nedokázal využít zaváhání druhé Barcelony, která v sobotu jen remizovala s Espaňolem, navíc mu po výhře nad Levante uteklo první Atlético. Ve Valencii favorit vedl po brance Benzemy, který zakončil krásnou kombinaci s Ronaldem a Balem. Jenže těsně před poločasem fauloval Pepe Gomese a Dani Parejo z penalty vyrovnal.

Realu ještě přitížil Mateo Kovačič, který 69. minutě tvrdě zajel do Cancela a viděl červenou kartu. Chorvatský záložník přitom nastoupil v základní sestavě poprvé od listopadu.

I přes oslabení se Real osm minut před koncem dostal do vedení, když se po přímém kopu Kroose hlavou trefil Bale. Jenže hned z prvního útoku se podařilo Valencii srovnat, po sklepnutí Rodriga se hlavou trefil Paco Alcácer. Real dostal v této sezoně již sedm gólů hlavou, víc než kterýkoliv jiný tým v lize.

Zásluhou vyrovnání Alcácera na konečných 2:2 prodloužila Valencie svou domácí neporazitelnost na 21 utkání. Delší se jí povedla naposledy v roce 1990. Na první výhru po novým trenérem Gary Nevillem však stále čeká a je desátá.

Villarreal po proměněné penaltě z nastaveného času zvítězil 2:1 na stadionu Deportiva La Coruňa. Hrdinou utkání byl Bruno Soriano. Poprvé se prosadil v 36. minutě, kdy využil rychle rozehraný přímý kop a po přihrávce Gaspara skóroval z malého vápna. Na začátku druhé půle sice vyrovnal domácí Luis Alberto, jenže v nastaveném čase Navarro fauloval Samuela a Soriano proměnil pokutový kop.

Po prohře La Coruni si o jedno místo v tabulce polepšil Athletic Bilbao. Baskickému klubu k posunu na šesté místo stačila domácí remíza 2:2 s Las Palmas. Nevedlo se ani Seville, která prohrála v Granadě 1:2.

Naopak skvěle zahrál Eibar, jenž vyhrál na hřišti Betisu Sevilla 4:0. Zatímco Eibar si připsal své nejvyšší vítězství z venkovního zápasu ve své prvoligové historii, Betis prohrál 0:4 podruhé v řadě. Ve středu ho stejným výsledkem porazila i Barcelona.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud