3. ledna 2016 • 21:52

Ztratili jsme bod, litoval i přes obrat z 0:3 pardubický Sýkora

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na začátku druhé třetiny prohrávaly Pardubice na domácím ledě s Vítkovicemi už o tři branky, ale nakonec ze zápasu odešly jako vítězové. Významně se na obratu při výhře 4:3 v prodloužení podílel útočník Petr Sýkora, který dvě branky vstřelil a na další dvě nahrál. Své nejvydařenější představení v sezoně završil pěknou individuální akcí v prodloužení, jež celý zápas rozhodla.


"Chtěl jsem vystřelit, ale viděl jsem, že mi tam obránce strčil hokejku, takže bych ji trefil a puk by odletěl někam pryč. Tak jsem zkusil jít kolem něj a vyšlo to," řekl Sýkora k rozhodující trefě v 63. minutě. Celou akci zakončil přesnou ranou mezi Kantorovy betony a přisoudil domácím druhý bod.

Ani ten však pardubické hráče zcela neuspokojil. "Beru to tak, že jsme jeden bod ztratili, takže to nijak povedené utkání nebylo. Začali jsme špatně, takže to je pro nás ztráta, ale aspoň že jsme vydolovali ty dva body. Jsme rádi, že jsme něco uhráli, protože doma bodovat musíme, hlavně s týmy okolo nás," uvedl Sýkora.

Po první třetině a nástupu do druhé to ale s vyhlídkami Dynama nevypadalo slavně. "Řekli jsme si, že musíme hrát jinak. Jsme v situaci, kdy je pro nás každý bod zlatý, a tak jsme se snažili zápas otočit," konstatoval Sýkora s tím, že klíčová byla branka Petra Čáslavy na 1:3, která padla 37 vteřin po třetím vítkovickém gólu. "Nejdůležitější bylo, že jsme hned zareagovali. Dostali jsme do tempa a už to bylo lepší," dodal.

Díky výhře se Pardubice dotáhly v tabulce na rozdíl jediného bodu právě za Vítkovice. "Nebudu říkat, že to nesledujeme, každý to sleduje. Je to vyrovnané a pořád otevřené. Týmy kolem nás vyhrávají vždy jeden ze dvou nebo tří zápasů, musíme se jich držet," řekl Sýkora, který v sezoně zaznamenal ve 28 zápasech 17 kanadských bodů za 11 gólů a šest asistencí.

Do zápasu nastoupil pardubický odchovanec znovu s mřížkou na přilbě. "Vidění na ledě je trochu jiné, nemám takový rozhled, ale dá se na to zvyknout. Je to potřeba, takže to zvládnu. Čekám jen na to, až se rána zahojí, a podle toho se pak rozhodnu. Určitě si ji ani po dnešku nenechám," uvedl Sýkora.

První třetinu zápasu poznamenala protestní akce části pardubických fanoušků, kteří na nesouhlas se způsobem vedení klubu odešli před úvodním buly ze svých míst. Na tribunu se vrátili až o první přestávce. V komorní atmosféře se více dařilo hostům. "Věděl jsem, že se něco chystá, ale pořádně nevím, o co jde, takže bych to nechtěl komentovat," dodal Sýkora.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud