5. ledna 2016 • 20:55

Už jsem myslel, že půjdu dělat kebab na náměstí, řekl Sýkora

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejista Jan Sýkora se po příchodu z Plzně do Třince poprvé projevil jako střelec. Pětadvacetiletý slovenský útočník přispěl k divoké výhře Ocelářů nad Hradcem Králové 7:6 dvěma trefami a ve čtvrtém utkání v novém angažmá se poprvé střelecky prosadil.


"Bože chraň, konečně! Už jsem nevěděl, co mám dělat. Myslel jsem, že už půjdu dělat kebab někam na náměstí. Snad už jsem se rozstřílel, bude mi to tam padat a budu pomáhat Třinci," řekl Sýkora, který v minulém ročníku dokázal za Škodu zaznamenat 21 gólů a platil za elitního kanonýra Západočechů.

Pod Javorový přišel jako součást výměny za Erika Hrňu a dnes poprvé naznačil, jak by mohl být platný. "Myslím, že moje forma jde nahoru. Věřil jsem si na puku, i jinak to bylo dobré. Vybojoval jsem puky v rozích, hrálo se mi dneska dobře," řekl Sýkora.

Do pohody mu pomohl i nezvyklý předzápasový rituál - ledová lázeň nohou. Proces, kterým sportovci únavu z dolních končetin vyhánějí spíše po utkání. "Já jsem si to dal před zápasem, tak jsem dneska necítil žádnou únavu. Dneska jsem to udělal poprvé a teďka to začnu praktikovat asi před každým zápasem," řekl Sýkora, který navíc poslední dva zápasy kvůli nemoci vynechal.

Třinec v dohrávce 33. kola skoro celých šedesát minut jen doháněl náskok soupeře. Hradec byl pětkrát ve vedení, ale domácí ani jednou nezlomil nadobro. "Takové dotahování je těžké, pořád nás to dostávalo do kolen. Byl to týmový výkon. Všichni kluci bojovali a štěstí se přiklonilo k nám. Hodně vybojované vítězství, každý bodík je teď pro nás dobrý," řekl Sýkora.

Důvodem třináctigólové přestřelky podle něj byla i chabá defenzivní činnost Ocelářů. "Dostávali jsme takové góly, že jsme všichni jenom hleděli na puk a nepokryli si hráče. Když jsme dokázali vyrovnat, zase se to opakovalo. To nás sráželo. Na tom musíme zapracovat," řekl Sýkora.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud