8. února 2016 • 12:50

Doufal jsem v pozvánku na letní kemp, uvedl debutant Hrbas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Karel Hrbas ze Sparty bude jedním ze tří nováčků v českém národním týmu, který se může tento týden představit v zápasech Euro Hockey Tour proti Rusku.


"Je pravda, že jsem byl překvapený. Snažím se být skromný, ale čekal jsem, že by pozvánka mohla přijít na letní kempy, na které chodí mladší kluci. V srpnu. Takhle brzy ne," řekl dvaadvacetiletý hokejista.

Někdejšímu juniorskému reprezentantovi otevřelo cestu do seniorského týmu i zranění Jana Rutty z Chomutova. Kouč Vladimír Vůjtek starší se místo něj rozhodl povolat dalšího mladšího hráče.

Hrbas si v této sezoně vybojoval stabilní místo v sestavě Sparty a i díky tomu, že se jí daří a v extraligové tabulce je druhá, bude mít šanci obléct poprvé reprezentační dres.

"Na začátku asi bude nervozita, ale určitě to ze mě rychle spadne. Nebudu se tím trápit a budu se snažit užít si to. A hlavně hrát svoji hru jako na Spartě," plánoval rodák z Klatov, který má za sebou čtyři roky v zámoří.

V juniorské soutěži WHL si Hrbas nevybojoval smlouvu v NHL, nikdo jej ani nedraftoval a v roce 2013 se rozhodl vrátit do Evropy. Místo do Plzně, odkud za Atlantik odcházel, však zamířil do Sparty.

Pokud ho kouč Vůjtek postaví do zápasu proti sborné v Třinci nebo Ostravě, bude se prý snažit hrát hlavně jednoduše. "Určitě to bude rychlejší než extraliga. Rusové jsou silní a hodně techničtí. Budu se snažit hrát jednoduše, ale taky pořád hrát svou hru. Nebát se. A když budu moct, podpořím útok," řekl Hrbas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud