11. února 2016 • 23:09

Kašpar po návratu do reprezentace opět ukázal umění v nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Lukáš Kašpar ozdobil svůj návrat do hokejové reprezentace po téměř dvou letech vítěznou trefou, kterou rozhodl v Třinci o výhře nad Ruskem 3:2 po samostatných nájezdech. Třicetiletý lídr Slovanu Bratislava dal vzpomenout na to, jak v roce 2010 jako úspěšný exekutor v rozstřelu ve čtvrtfinále i v semifinále mistrovství světa v Německu v roce 2010 výrazně pomohl v cestě za zlatem.


Je rád, že si podobnou roli v národním týmu zase mohl vychutnat. "Je to super, když to tam padá a mám sebevědomí, že se tam postavím a půjde to tam dovnitř," řekl novinářům Kašpar.

Gólmana Ilju Sorokina překonal zakončením mezi betony, které má jako úspěšný střelec nájezdových loterií v KHL v dresu Slovanu Bratislava dobře vyzkoušené. "Věděl jsem, co udělám. Začal jsem to dělat loni a docela mi to tam padá. Ve Slovanu mám bilanci tak osm z deseti nebo z jedenácti. Mezi nohy se to brankářům špatně chytá, ta díra je tam vždycky," uvedl. Mezi betony zakončoval i na úspěšném šampionátu, i když jinak.

Brankáři CSKA Moskva nebylo nic platné, že ho Kašpar stejným způsobem překonal už v sezoně v KHL. "Když se to udělá dobře, tak se dá říct, že je to jasný gól," uvedl útočník Slovanu Bratislava k vítězné trefě. Dopředu nevěděl, že by byl vybrán na nájezdy. "Pan Vůjtek přišel, abych jel. Asi se kouká na zápasy Slovanu a ví, že my nájezdy vyhráváme."

Atmosféru vyprodané Werk Arény si vychutnával. "Dá se říct, že jsem na to zvyklý ze Slovanu. Je to vždycky paráda, když to lidi baví, přijdou tým povzbudit, vyhrajeme a radujou se s námi," podotkl Kašpar.

V souhře s Danielem Přibylem a Janem Buchtelem ještě viděl rezervy. "Zápas to byl samozřejmě rychlejší než KHL. Hráli jsme s kluky v lajně poprvé, měli jsme spolu dva tréninky, takže to ideální samozřejmě nebylo," dodal Kašpar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud