29. února 2016 • 22:42

Boston získal útočníka Stempniaka a zadáka Lilese

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Bostonu posílili v poslední den před uzávěrkou přestupů v NHL svou sestavu o dva zkušené hráče. Z New Jersey získali Bruins útočníka Lee Stempniaka, z Caroliny pak obránce Johna-Michaela Lilese.


Třiatřicetiletý Stempniak byl při svém prvním ročníku v Devils nejproduktivnějším hráčem klubu. Za 63 zápasů stihl 41 bodů (16+25), což je už nyní bodově jeho druhá nejvydařenější sezona kariéry.

Celkem v kariéře, během níž oblékal rovněž dres St. Louis, Toronta, Phoenixu, Calgary, Pittsburghu, newyorských Rangers a Winnipegu, odehrál v základní části 771 utkání a nastřádal v nich 410 bodů díky 181 gólovým trefám a 229 asistencím. V 28 bitvách play off přidal šest bodů (3+3).

O dva roky starší Liles patřil k pilířům obrany Hurikánů a byl třetím nejvytíženějším hráčem mužstva. Byl ale zároveň výraznou finanční zátěží, když v této sezoně zabíral 3,875 milionu dolarů pod platovým stropem. V létě se má stát nechráněným volným hráčem.

V probíhajícím ročníku nastoupil Liles do 64 duelů a zaznamenal 15 bodů (6+9). Svou bilanci v kariéře tak posunul na 783 startů a 359 bodů za 87 přesných zásahů a 272 nahrávek. Ve vyřazovacích bojích o Stanley Cup přidal bývalý hráč Colorada a Toronta za 40 utkání čtyři góly a sedm finálních přihrávek.

Za Stempniaka obětoval Boston právo volby ve čtvrtém kole letošního draftu a ve druhém kole při výběru talentů v příštím roce. Do Caroliny putoval výměnou útočník Anthony Camara, volba ve třetím kole letošního draftu a v pátém kole draftu 2017.

Carolina získala při výměně s Chicagem rovněž obránce Dennise Robertsona, za něhož poslala k obhájcům Stanley Cupu brankáře Drewa MacIntyrea, jenž si v sezoně 2012/13 zachytal ve dvou zápasech Kontinentální ligy za Lev Praha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud