11. června 2016 • 20:42

Plavkyně Pechanová se vrátila po mateřské a pojede do Ria

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dálková plavkyně Jana Pechanová se úspěšně vrátila po mateřské dovolené a kvalifikovala se na olympijské hry v Riu de Janeiro. V dnešním nominačním závodu v portugalském Setúbalu skončila na desetikilometrové trati třináctá a v redukovaném pořadí zemí postoupila na olympiádu jako desátá. Na vítěznou Číňanku Sin Sin ztratila bez tří desetin dvě minuty, druhá reprezentantka Silvie Rybářová obsadila 27. místo.


Pětatřicetiletá Pechanová pojede už na čtvrtou olympiádu. V Aténách v roce 2004 startovala ještě v bazénu, v němž nepostoupila na osmistovce volný způsob do finále. Na hrách v Pekingu o čtyři roky později skončila už v dálkovém plavání osmá, v Londýně 2012 si o místo pohoršila. Pak se jí narodila dcera Pavlínka, které jsou letos tři roky.

V neděli je na programu závod mužů na stejně dlouhé trati, v němž o postup na OH budou usilovat Jan Kútnik a Jan Micka, která má start v Riu jistý v bazénovém plavání. Do Ria postoupí nejlepší patnáctka, za každou zemi smí startovat v Riu pouze jeden plavec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud