28. června 2016 • 09:28

Vyřazení s Islandem je ostudné, řekl anglický kapitán Rooney

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obrovské zklamání cítili angličtí fotbalisté po nečekaném vyřazení od Islandu v osmifinále mistrovství Evropy. Kapitán Wayne Rooney označil pondělní porážku 1:2 s outsiderem a nováčkem Eura za ostudnou, brankář Joe Hart se omluvil za druhý inkasovaný gól.


"Naši fanoušci byli skvělí a děkujeme jim za podporu. Jako hráč chápu, že jsou zklamaní, naštvaní a smutní, protože jsme nebyli dost dobří. Je ostuda takhle vypadnout," řekl novinářům Rooney.

Třicetiletý útočník Manchesteru United v Nice sice už v páté minutě poslal Albion do vedení z penalty, ale už po několika vteřinách vyrovnal Ragnar Sigurdsson a v 18. minutě dokonal senzační obrat Kolbeinn Sigthórsson, jehož střela Hartovi proklouzla a pomalu se dokutálela za čáru.

"Je smutné, že po tak dobrém začátku jsme po poločase prohrávali 1:2 a dostali takové góly. Věděli jsme, že mají nebezpečné dlouhé auty a při druhé brance jsme nebránili dobře," uvedl Rooney. "Cítím se absolutně zdevastovaný. Jako tým jsme velmi zklamaní, ale mohu mluvit jenom za sebe a omluvit se, že jsem dovolil, aby se Island dostal do vedení," doplnil brankář Manchesteru City Hart.

Angličané věřili, že ve druhém poločase ještě mají šanci skóre otočit. "O přestávce jsme si byli jistí, že můžeme se zápasem něco udělat, tlačili jsme, ale chyběl kousek kvality. Islanďané dobře bránili, byli organizovaní a ztížili nám to. Nedokázali jsme si vypracovat jasné příležitosti," konstatoval Rooney.

Mrzelo ho, že okamžitě po zápase rezignoval trenér Roy Hodgson. "Je to smutné. Nezapomeneme mu, že přivedl do týmu mnoho mladých hráčů. Myslím, že Anglie má před sebou zářnou budoucnost, ale bohužel jsme to neukázali na tomto turnaji," prohlásil s 53 zásahy nejlepší střelec anglické reprezentace.

"Je těžké přijít o kouče za podobných okolností. Nikdo z nás nechtěl, aby takhle odešel. Doufám, že se z toho rychle poučíme a pokusíme se vrátit anglický fotbal tam, kam patří," dodal devětadvacetiletý Hart.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud