2. prosince 2016 • 20:31

Chomutov otočil v závěru duel s Hradcem Králové a vyhrál 5:4

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova porazili ve 26. kole extraligy Hradec Králové 5:4 v prodloužení. Piráti zachránili zápas 40 vteřin před koncem zásluhou trefy Petra Koblasy, v prodloužení pak rozhodl v čase 63:21 útočník David Kämpf. Svou bilanci v utkání tak vylepšil na tři body za dvě branky a nahrávku. Hosté přišli o sérii tří výher.


Královéhradečtí získali rychle možnost hrát přesilovku, ve které měli dobrou šanci Červený a poté Šimánek, jenž nastřelil zblízka levou tyčku Lacovy branky. Hned po skončení oslabení ujel obraně hostů Kaše, na Rybára ale nevyzrál. Střelecké konto otevřel Kämpf, jenž si s pomocí Sklenáře obhodil Knotka a poté skóroval mezi betony. Ukončil tak po 161 minutách a 38 vteřinách čekání Pirátů na gól. V závěru třetiny hráli Východočeši přesilovku, kterou v čase 19:59 využil Džerinš.

"Věřili jsme si více jak nedávno v Liberci. Pro tým je vždycky špatné, když dostane gól do šatny. Nás to povzbudilo, měli jsme na začátku druhé třetiny další šance, ale bohužel se nám je nepodařilo využít," litoval hostující útočník Jiří Šimánek.

Na začátku druhého dějství nejprve Vondrka nastřelil tyčku a krátce poté Šimánka vychytal Laco. V 25. minutě poslal Piráty do vedení Huml, jenž tečí využil po 16 vteřinách početní výhodu. Za 30 vteřin bylo vyrovnáno, když Červený od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hosté pak nevyužili přesilovku, ale pár vteřin poté Šimánek využil zmatku před chomutovským brankovištěm a vrátil hostům vedení.

"Sehráli jsme dobře přesilovku, byli jsme dlouho ve třetině a získávali jsme odražené puky. I když přesilovka skončila, tak jsme byli před bránou, kam se to odrazilo a nějak propadlo do brány," popsal Šimánek třetí gól.

Na druhé straně Vondrka opět nastřelil tyč, což si ale vyžádalo delší přezkoumání na videu.

"Byl to optický klam, protože ta kamery pro videorozhodčí je pod určitým úhlem. Když se puk odrazí takhle od tyčky, tak nemůže přejít brankovou čáru, což jsme věděli od začátku. Spíš jsme mysleli, jestli kotouč jeden z obránců nezakryl rukou. Nejsem si jistý, jak je to v pravidlech vysvětlený, v tuhle chvíli vím, že kdyby to bylo do dvou minut před koncem, tak by se jel nájezd," vysvětloval Ivan Huml.

Za Mountfield stáli v dobrých pozicích Newton a Kukumberg, ale ani jeden na Laca nevyzrál. V posledních vteřinách prostředního dějství byl úplně sám před bránou Bednář, ale kotouč mu v rozhodujícím momentu přeskočil hůl.

Začátek poslední třetiny moc šancí nepřinesl, což nezměnila ani přesilovka domácích. Ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě Červený nastřelil tyčku za Lacem. Ve 47. minutě Humlův pokus z levého kruhu Rybár vyrazil nad. Ani následnou početní výhodu domácí nevyužili, blízko byla teč Poletína nebo únik Koblasy, ale ani jeden z nich se nemohl radovat.

Až v 55. minutě Poletín tečoval těsně před brankou kotouč, který se následně překulil přes Rybára za čáru. Obrat mohl dokonat Kämpf, jenže v samostatném úniku neuspěl. O chvíli později udeřili opět hosté: Džerinš nedal Lacovi střelou z mezikruží žádnou šanci. Utkání však poslal do prodloužení Koblasa 40 vteřin před závěrečnou sirénou.

V něm Piráti vybojovali přesilovku, z níž dvě vteřiny po jejím skončení ještě těžil Kämpf, jenž dorazil do sítě Skinnerovu vyraženou střelu.

"Průběh zápasu pro nás nebyl dobrý, protože jsme nezvládli klíčové momenty zápasu, jako čtyři vteřiny před koncem první třetiny. Pak se nám povede skóre otočit, dáme na 2:1, ale hned v dalším střídání inkasujeme. Vyrovnáme na 3:3 a dostaneme na 3:4. Prostě jsme klíčové momenty zápasu nezvládli a musíme být rádi za dva body," prohlásil Huml.

"Hodně jsme dostali domácí do hry vyloučeními v poslední třetině a prodloužení, protože byla zbytečná. Upozorňovali jsme hráče, že má Chomutov výbornou produktivitu v přesilových hrách, což potvrdil. Vyrovnávací gól na 4:4 dal soupeř po tlaku do brány, když my jsme ani ve třech nedokázali zabránit dorážce. Tohle všechno rozhodlo o tom, že jsme dneska ztratili dva body," řekl kouč poražených Václav Sýkora.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud