2. prosince 2016 • 20:52

Sparta porazila Plzeň 2:1 a připsala si šestou výhru v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty porazili v 26. kole extraligy Plzeň 2:1, připsali si šestou výhru v řadě a posunuli se na páté místo tabulky. Gólem a asistencí se na tom podíleli Lukáš Klimek a Petr Vrána. Plzeň po dnešní prohře klesla na jedenácté místo.


Druhé ze série tří domácích utkání Sparty bylo v úvodu hodně opatrné a na rozdíl od předešlého souboje s Brnem byli vcelku klidní a tiší i fanoušci. Více vzruchu přinesla až 11. minuta, kdy se Pražané dostali do vedení. Za Machovského zády skončila tečovaná Mikušova střela od modré.

Za autora branky byl označen Klimek, jenž se tak dočkal druhé trefy v sezoně a mezi střelce se zapsal téměř po třech měsících. "Byl jsem zraněný, ale pak to tam moc nepadalo. Samozřejmě, že jsem rád, že to tam spadlo, a doufám, že se teď budu střílet branky častěji. Dnes to ale byl šťastný gól," řekl Klimek.

Vyrovnat mohli Kubalík, který se po nemoci vrátil do plzeňské sestavy, či Čerešňák, pozorný Pöpperle ale oba pokusy při přesilovce hostů bez problémů vyrazil.

Hned v úvodu druhé třetiny zahrozil Vrána a předznamenal nápor domácích. Indiáni sice následně přečkali oslabení, Machovský zlikvidoval šanci Martina Procházky, ale v 25. minutě již kapituloval podruhé. Prostřelil jej Vrána.

"Prohráli jsme souboj u mantinelu, oni si posunuli puk do středu a Vrána to trefil výborně. Nad beton a pod lapačku, což se špatně chytá. Zkoušel jsem udělat krok dopředu, že bych zabral co nejvíc brány, ale nevyšlo to," řekl Matěj Machovský, který si připsal celkem 26 zákroků.

Západočeši si následně vzali oddechový čas, aktivitu Sparty ale nezastavili. Krátce po jeho skončení zahrozil po přečíslení tři na jednoho Kumstát, při Mikušově trestu trefil Vrána tyč. Až poté byli nebezpeční i hosté, Pöpperle ale přesilovkový tlak Plzně ustál. Nepřekonal jej ani dorážející Svoboda, jenž nastřelil jen tyč.

Útočník Západočechů se ale nakonec gólu dočkal. V 53. minutě využil Kracíkovu přihrávku i volný prostor před brankou Sparty a duel zdramatizoval. Pöpperle tak poprvé v sezoně proti Plzni kapituloval, předchozí vzájemný zápas totiž Pražané vyhráli na soupeřově ledě 5:0. Vyrovnat se ale již hostům nepodařilo.

"Na konci jsme trochu propadli, nechali jsme dva hráče před brankou a dostali jsme gól na 2:1. Pak jsme měli trochu problémy s hrou u nás ve třetině, ale konec jsme odehráli celkem důstojně a zvládli jsme to," oddechl si obránce Jan Švrček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud