4. prosince 2016 • 17:04

Příbram v nastavení vybojovala remízu 2:2 v Mladé Boleslavi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Mladé Boleslavi jen remizovali v posledním ligovém utkání podzimu s Příbramí 2:2. Skóre duelu 16. kola otevřel hostující Jan Rezek, ještě do pauzy otočili stav Tomáš Fabián s Janem Chramostou, ale v druhé minutě nastavení zařídil dělbu bodů Jaroslav Tregler. Boleslav v lize nezvítězila pošesté za sebou a na pátém místě tabulky ztrácí tři body na čtvrtý Zlínu. Příbram neprohrála počtvrté po sobě a z poslední pozice jí k nesestupové příčce chybí šest bodů.


"O to vyrovnání jsme si říkali. Připadalo mi, že hráči měli strach o výsledek, že se báli hrát. Utkání za stavu 2:1 v 90. minutě by se mělo dohrát úplně jinak. Takový zkušený mančaft už to musí dohrát. Poslední třetina podzimu se nám vůbec nepovedla," zlobil se po zápase mladoboleslavský trenér Leoš Kalvoda.

Příbramský kouč Petr Rada dal poprvé v lize šanci osmnáctiletému útočníkovi Ayongovi, který v minulé sezoně hrál za hostující tým juniorskou Ligu mistrů. Poslední celek tabulky začal v Boleslavi nebojácně a brzy otevřel skóre.

Rezkovi nejprve zkazil radost brankář Diviš, v 17. minutě ale hostující ofenzivní záložník z voleje placírkou umístil přesně k tyči Majtánův centr z pravé strany. Příbramský kapitán dal první gól od loňského října.

Vedení vydrželo hostům necelé dvě minuty. Po rohovém kopu se na hranici vápna opřel do míče Fabián a povedenou ránu k tyči srovnal. Domácí záložník se v lize trefil poprvé od září 2013 a následného dlouhodobého zranění.

Mladá Boleslav poté získala převahu a měla několik šancí k obratu. Chramostův únik ale ve 26. minutě vychytal Hruška, Magerův oblouček následně zasáhl tyč a Fabián poté z úhlu trefil jen hostujícího brankáře.

Minutu před přestávkou už ale domácí otočili stav. Po brejku se dostal míč k Chramostovi a ten jej poslal přesně k tyči. Nejlepší domácí střelec skóroval po pěti zápasech a připsal si osmý gól v ligové sezoně.

"Měli jsme v druhé části prvního poločasu rozhodnout, měli jsme tam příležitosti, abychom odskočili do vedení o dva, o tři góly. Bohužel, nepovedlo se," litoval Fabián.

Hostující kouč Rada po přestávce dvakrát střídal a do hry se dostal další mladý ligový debutant Holý. Po pauze ubylo šancí a stejně jako v první půli začala překvapivě lépe Příbram. Pilíkův centr se otřel o horní část břevna a po hodině hry nebezpečně hlavičkoval Ayong. Domácí si tak dlouho koledovali o vyrovnání, až přišlo. V druhé minutě nastavení si naběhl na dlouhý balon za obranu Tregler a po kličce brankáři srovnal.

"Oba dva stopeři jsme byli vysunutí, hráli jsme jen na dva obránce. Já jsem se tam nějak objevil sám. Vůbec jsem nevěděl, kde gólman je. Na poslední chvíli jsem si všimnul, že vyběhl proti mě, tak jsem si to dotykem zpracoval do strany a doufal, že už to dám do prázdné," řekl Tregler.

"Myslím, že za druhý poločas jsme si určitě gól zasloužili. Pro nás by byly lepší tři body, ale remízy z Boleslavi, která je na špici ligy v té první pětici, si ceníme. Víc mě mrzí, že jsme neudělali tři body v Brně," dodal kouč Rada.

Boleslav ve třetím z posledních čtyř domácích ligových duelů inkasovala v závěru. "Věřil bych, že tým jako my se dokáže poučit, když se nám to stane s Brnem v poslední vteřině. Ale jak je vidět, tak ne. Projevilo se, že se nám moc nedařilo, v hlavách jsme to asi měli," litoval Chramosta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud