4. prosince 2016 • 18:39

Nosek zařídil dvěma góly výhru Třince nad Pardubicemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinečtí hokejisté odstartovali druhou polovinu základní části extraligy domácí výhrou 3:2 v prodloužení nad Pardubicemi. Hosté se v utkání 27. kola po brance a asistenci útočníka Petra Sýkory ujali v první třetině dvakrát vedení, ale na výhru jim to nestačilo. Za Oceláře vyrovnávali Daniel Rákos a poté David Nosek, který v 63. minutě rozhodl i zápas.


Třinečtí zopakovali výsledek z předchozího utkání s Vítkovicemi. "Pro nás je důležité sbírat body a jsme rádi i za dva. Loni bylo pro nás strašně těžké, když jsme prodloužení nebo nájezdy nezískávali na naši stranu. Jsme skromní a dva body po dnešním průběhu jsou velmi cenné," uvedl třinecký obránce Nosek.

V souboji týmů z opačných pólů tabulky měly v úvodu překvapivě navrch předposlední Pardubice. Během prvních tří minut se před brankářem Hrubcem zjevil úplně sám Mallet, ale nezkrotil kotouč a prováhal pravý moment k zakončení. Po něm ve stejné pozici neuspěl Rohlík, jehož střelu kryl třinecký gólman. Vzápětí přece jen hosté udeřili: Sýkora se z mezikruží trefil přesně k levé tyči. A na pardubické střídačce mohlo být ještě veseleji, Leducova střela od modré čáry lízla jen tyč Hrubcovy branky.

Oceláři často stříleli, ale do gólových šancí se nedostávali. Z první vážnější přesto vyrovnali. Roth napřáhl, místo rány vyslal prudkou přihrávku a jeho pas usměrnil do odkryté klece Rákos. Podruhé v řadě se do základní sestavy Třince nevešel útočník Polanský a v době, kdy jeho jméno opět vyvolávali domácí fanoušci, dostal Poulíček znovu do vedení Pardubice parádní trefou z mezikruží do horního růžku.

Hosté vedli zaslouženě, přestože jim v sestavě scházeli například Rolinek, Klimenta nebo Redenbach. "Nabádal jsem mužstvo, aby nic nepodcenilo, když jsme viděli sestavu Pardubic. Chtěli jsme začít se stejným nasazením jako v pátek proti Vítkovicím. Opak byl pravdou, vstoupili jsme do zápasu ležérně a vypadalo to, že si myslíme, že se soupeř porazí sám," komentoval první třetinu třinecký trenér Vladimír Kýhos

Na začátku prostřední třetiny ještě hosté několikrát zahrozili, ale poté byli mnohem aktivnější Třinečtí. Špirko v přečíslení neviděl rozjetého Růžičku a střelu mu zblokoval pardubický bek. V další gólové příležitosti Irglovi sjel puk z hole a Marosze z bezprostřední blízkosti vychytal skvělý Kacetl.

Obrázek hry se nezměnil ani v poslední části. Třinečtí dostali soupeře, s nímž v této sezoně dosud neztratili ani bod, pod tlak. Ale do nebezpečných střel se nepropracovali. A s tím, co prošlo, si poradil pozorný pardubický gólman. Ten pak ale svým vyloučením pomohl k vyrovnání. V momentě, kdy vypršel trest, se od modré čáry trefil Nosek.

Hosté však mohli o pár sekund později opět vést. Třinecká obrana úplně zapomněla před brankou Martina Kauta, jehož střelu ukryl Hrubec efektním semaforem v lapačce. Domácí následně uzavřeli soupeře ve svém útočném pásmu, ale skóre se nezměnilo. V prodloužení měli hosté dvě šance Tomáškem a Nahodilem, gól však padl na druhé straně. Nosek dostal od Krepse ideální přihrávku mezi kruhy a přesnou střelou rozhodl.

"I když máme jen bod, musím kluky pochválit. Byli jsme schopni vzdorovat i v této sestavě s juniory silnému mužstvu. Jsem spokojený," uvedl hostující trenér Pavel Rohlík. Sýkora litoval, že domácí v závěru vyrovnal z přísného vyloučení, které se snažil u hlavních rozhodčích reklamovat. "Ani pomalu nevíme, za co to bylo. Dlouho jsme vedli, je škoda, že jsme to neudrželi. Ale takový je hokej. Máme alespoň bod," řekl Sýkora.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud