6. prosince 2016 • 19:29

Sluckij po sedmi letech a třech titulech opouští fotbalisty CSKA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý kouč ruské fotbalové reprezentace Leonid Sluckij po sedmi letech opouští CSKA Moskva. Z klubu, s nímž získal tři ligové tituly a dva Ruské poháry, odchází na vlastní žádost. Podle médií má namířeno do zahraničí.


Pětačtyřicetiletý Sluckij v létě po neúspěšném mistrovství Evropy skončil na lavičce ruské sborné a nyní se rozhodl odejít i z CSKA. Moskevský klub je po 17 kolech na třetím místě ligové tabulky a zatím poslední ve skupině Ligy mistrů. Středeční zápas s Tottenhamem pro něj bude rozlučkou.

"Sedm let je pro kouče hrozně dlouhá doba a tohle byly nejlepší roky mojí trenérské kariéry. Myslím, že máme na co být pyšní," uvedl Sluckij. V poslední době čelil v Rusku nejen kritice kvůli výsledkům CSKA, ale rovněž antisemitským urážkám poté, co se objevil v reklamním spotu na židovské kulturní středisko.

CSKA se rozešel se Sluckým v dobrém. "Dveře u nás budete mít vždy otevřeny," vzkázalo trenérovi vedení. Nového kouče chce mít do konce týdne. Podle ruských médií jim bude Viktor Gončarenko, trenér Ufy, kde pod jeho vedením hraje Ondřej Vaněk. Devětatřicetiletý Bělorus předtím dělal Sluckému asistenta v CSKA a v minulosti trénoval například BATE Borisov.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud