8. prosince 2016 • 23:10

Ani nebylo znát, že nás je o jednoho méně, řekl Hořava

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník Tomáš Hořava svým gólem nakopl fotbalisty Plzně k obratu a k výhře 3:2 nad Austrií Vídeň. A to i přesto, že se spoluhráči hrál od 18. minuty v početní nevýhodě. Český mistr se však prezentoval výkonem, který absenci jednoho hráče smazal.


"Nebylo to vůbec jednoduché. Červená, penalta, druhý gól... Vypadalo to s námi všelijak a po tom jejich druhém gólu nám asi nedával nikdo šance," připustil Hořava. "Ale zabrali jsme, navíc Austria nebyl žádný válec. Dostávali jsme se do šancí, ani nebylo znát, že jsme v deseti. Po gólu na 1:2 jsme ucítili šanci a euforií jsme to strhli," pochvaloval si plzeňský záložník.

Právě on byl tím, kdo dal klíčový gól na 1:2. Po rohovém kopu si na zadní tyči počkal na prodloužený míč od Michaela Krmenčíka. "Nějak jsem cítil, že na zadní tyči nikdo nebude. Měl jsem i za úkol to tam zavírat a vyšlo to, že jsem tam vyplaval sám. Balon jsem celou dobu viděl a vyšel mi přímo do kroku. Pak už to bylo jednoduché," řekl skromně.

Důležitou postavou byl i u vyrovnání, když nahrál Michalu Ďurišovi. Přiznal však, že šlo o náhodu. "Chtěl jsem to dávat obloučkem na zadní, ale podklouzl jsem a ujela mi noha. Naštěstí tam Ďurka byl a byla z toho šťastná asistence," řekl. "Michal jen ukázal, jak dobrý hráč to je," dodal.

Chvíli na to přišel i třetí gól a Plzeň ukončila čtrnáctizápasové čekání na výhru v evropských pohárech. "Chtěli jsme to zlomit, abychom příští rok začínali poháry s čistým štítem. I když to bylo náročné, tak se to nakonec povedlo," řekl jeden z tahounů Plzně.

Viktoria přitom měla velké problémy se skládáním obrany a i Hořava byl jednou z variant na post stopera. Zvláště když jediný zdravý stoper Lukáš Hejda musel už v 18. minutě kvůli červené kartě ze hry. "Když dnes vypadl Roman Hubník, tak se nás trenér ptal, kdo by si troufl na stopera. Já říkal, že ne. Je to přeci jen jiný post. V hlavičkových soubojích nejsem tak důrazný a netroufl bych si na to. Kuba Hromada to zvládl velmi dobře, je to přeci jen trochu jiný typ hráče a do soubojů vlétne důrazněji než já," pochválil spoluhráče.

Zápas s Austrií ukázal, že Plzeň měla na postup, ale prohrála si ho v zápasech s Astrou Giurgiu, v nichž uhrála jen bod. "Skupina byla hratelná a mohli jsme postoupit. S Římem jsme doma odehráli dobré utkání, ale pak se to zlomilo dvojutkáním s Astrou. Oni nebyli lepší, ale na to se nehraje. Astra to zvládla lépe takticky. Kdybychom v jednom z těch dvou zápasů získali tři body, tak bychom postoupili," litoval Hořava.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud