9. prosince 2016 • 23:12

Hráli jsme jako jeden tým, jako jeden muž, radoval se Mikulík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Karlových Varů dnes dokázali překvapit favorizovaný Liberec a připsali si teprve šestou tříbodovou výhru v sezoně. Úřadující mistr porážkou přišel o první místo v tabulce, gólem a asistencí se na tom podílel útočník Milan Mikulík.


"Od začátku jsme hráli jako jeden mančaft a jako jeden muž. Šli jsme si vítězstvím, akorát škoda toho závěru. Zase jsme se trošku báli, aby nám to nevyrovnali. Naštěstí jsme to ustáli a máme vítězství, což je nad Libercem super," radoval se Mikulík po výhře 5:3.

Šest minut před koncem domácí vedli 4:1, ale poté dvakrát inkasovali v oslabení a ze zápasu bylo drama. Při závěrečné power play uklidnil Energii svým druhým gólem Tomáš Rachůnek a domácí mohli začít slavit nečekaný bodový zisk.

Karlovy Vary předešlé čtyři zápasy prohrály, dvakrát ale až po samostatných nájezdech, a přestože jsou stále poslední, se soupeři drží herně krok.

"Už předchozí zápasy jsme nehráli špatně, ale prostě nám to nevycházelo. Dnes už ráno na rozbruslení to vypadalo, že si věříme a šli jsme do zápasu s pokorou, protože proti nám stál Liberec. My ale v naší situaci nemůžeme koukat, kdo proti nám stojí. Musíme se snažit dotahovat soupeře, kteří jsou před námi," podotkl Mikulík, jehož tým dělí od třináctých Pardubic už jen bod.

Karlovy Vary nepodléhají po nečekané výhře euforii, chtějí ale v dobrých výkonech pokračovat. "Chceme jít krůček po krůčku. Dnes jsme to zvládli, v sobotu potrénujeme a v neděli to chceme zvládnout znovu," řekl šestatřicetiletý útočník k utkání na ledě Hradce Králové.

"Z výhry nad Libercem máme radost hlavně kvůli domácím divákům. Doufám, že je přitáhneme do haly a bude chodit čím dále více lidí. To nás požene dopředu a bude se nám hrát líp," dodal Mikulík po duelu, který sledovalo v KV areně jen 2617 diváků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud