20. ledna 2017 • 20:07

Chomutov porazil Karlovy Vary 3:1, Energie je opět poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova ve 40. kole extraligy porazili Karlovy Vary 3:1, prodloužili domácí sérii výher na tři po sobě jdoucí zápasy a spravili si chuť po debaklu v Hradci Králové. Piráti zápas rozhodli ve druhé třetině, kdy se dvakrát střelecky prosadili. Energie klesla opět na poslední místo. Útočník domácích Vladimír Růžička mladší se po návratu do sestavy prosadil ve všech třech utkáních, které odehrál.


"Zlepšili jsme od úterního zápasu bojovnost. Trenéři říkali, ať to hodíme za hlavu, že jednou za čas může výpadek přijít. Může se to stát i lepším týmům. Když se zvládne další zápas, tak se to úplně zahodí a jde se dál," řekl obránce Juraj Valach.

První šanci zápasu měl Vachovec, který ale z dorážky minul, následná přesilovka hostů skončila bez ohrožení Lacovy branky. Piráti byli efektivnější. Flemming našel přes pásmo Růžičku, jenž zakončil do odkryté branky. Od dvanácté minuty hráli domácí pětiminutovou početní výhodu po faulu Rohana. Kaše ani Poletín však své šance nevyužili.

Energie měla dobrý vstup do druhé třetiny, sice nevyužila přenesenou přesilovku, ale poté udeřil Gríger, jenž před brankou tečoval střelu Davídka. Piráti však rychle odpověděli, Hlava přihrál Valachovi, který vrátil domácím vedení. Ve 27. minutě předvedl Koblasa pohlednou akci, když se protáhl kolem obránce i brankáře a zakončil. Snížit mohl Skuhravý, jeho střela ale skončila na tyčce.

"Vyrovnali jsme na 1:1, ale poté jsme inkasovali dva ryhlé góly, které rozhodly. Měli jsme strašně moc vyloučených, což jsme nechtěli. Hráli jsme dlouho v oslabení. Měl jsem to trefit, což by možná pomohlo, ale podstatné byly přesilovky," řekl Václav Skuhravý.

Na začátku poslední třetiny hráli Piráti dlouho v pěti proti třem, gól ale nepřidali. V největší příležitosti nepřekonal Závorku z mezikruží Poletín. V následné přesilovce hostů se do šance dostali Skuhravý a Tuominen, ani jeden však Laca nepřekonal.

V polovině třetí dvacetiminutovky se těsně před brankovištěm vystřídali Vondrka a Huml, dobrou pozici však chomutovští tahouni nevyužili. Poslední minuty provázela vyloučení na obou stranách, takže si Piráti pouze hlídali výsledek. V poslední šanci utkání stál Sklenář, jenž přestřelil v samostatném úniku.

"Řekli jsme si, že tento víkend potřebujeme uhrát nějaké body, takže jsem rád, že proti Energii se nám to podařilo. Dělali jsme, co řekli trenéři a hráli svoji hru," zhodnotil duel Valach.

Karlovy Vary se propadly zpět na poslední místo, to ale Skuhravý moc neřešil. "My musíme koukat na sebe, na náš výkon a ne na jiné týmy. Máme ještě dvanáct zápasů do konce základní části a pak nás čeká play out. Musíme se pokusit uhrát co nejvíce bodů a dostat se na dvanácté místo," řekl Skuhravý. Cílem Energie je vyhnout se baráži.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud