20. ledna 2017 • 20:24

Mladá Boleslav prohrála potřetí v řadě doma, podlehla Hradci 3:5

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 40. kole extraligy v Mladé Boleslavi 5:3, připsali si sedmou výhru z posledních osmi zápasů a posunuli se na čtvrté místo. Dvěma góly k ní pomohl lotyšský útočník Andris Džerinš a vítězný gól zaznamenal exmladoboleslavský Richard Jarůšek. Středočeši doma potřetí za sebou nebodovali.


"Naše mužstvo bych pochválil za bojovnost, ale bohužel nám to body nepřineslo. Stojí to teď na pár hráčích a hlavně v útoku. A těm když se nezadaří střelecky, tak nejsme tak efektivní," řekl trenér Mladé Boleslavi František Výborný. Jeho tým vyhrál jen tři z posledních 11 duelů a vypadl z desítky pro play off.

První velkou možnost mohl mít v druhé minutě Hradec Králové, ale domácí obránce Hanzlík zblokoval v přečíslení dvou na jednoho Bednářovu přihrávku. Hosté se pak ubránili při Plášilově vyloučení. V osmé minutě měl před sebou odkrytou branku Žejdl, ale puk ze vzduchu netrefil ideálně. V 11. minutě se radovali z vedení Východočeši. Při Hykově vyloučení našel Bednář na pravém kruhu Džerinše, který zamířil přesně k levé tyči.

Zvýšit mohl Šimánek, ale přestřelil. Při Štichově trestu zlikvidoval Maxwell Kukumbergovu šanci. V 17. minutě se Mladá Boleslav radovala z vyrovnání. Vampola uvolnil na pravém kruhu Voráčka, jeho ránu ještě Rybár vyrazil, ale Látal doklepl puk do prázdné branky. Další šanci hostů měl při svém výpadu Vydarený, Maxwell však svůj tým znovu podržel.

Na přelomu první a druhé třetiny se Mladá Boleslav ubránila v oslabení, ale v 25. minutě znovu prohrávala. Do Dejovy střely z levého kruhu sáhl Maxwell lapačkou, ale puk mu propadl za brankovou čáru.

Domácí se snažili odpovědět, Rybár musel krýt několik pokusů včetně Musilovy nebezpečné střely, ale v polovině utkání už kapituloval. Po ráně z pravého kruhu se radoval z první extraligové trefy obránce Kurka.

"Byl to trošku šťastný gól. Vystřelil jsem a nějak to tam doletělo. Naštěstí gólman neviděl díky Jakubovi Orsavovi. Byl to z velké části jeho gól, protože takových střel je tam spoustu, ale když je gólman vidí, tak to chytne," řekl Jiří Kurka.

Bruslařský klub, hrající už bez útočníka Lence, byl po vyrovnání při chuti, ale Mountfield odolal i při Džerinšově vyloučení. V 37. minutě na druhé straně neuspěl před Maxwellem Köhler. Mladoboleslavský gólman kryl i pokusy Newtona, Bednáře z úhlu i Dragouna.

Po 21 vteřinách třetí třetiny vrátil při Urbanově trestu Hradci Králové vedení druhou trefou v utkání Džerinš a za 77 sekund překonal rovněž z pravého kruhu Maxwella po Picardově akci Jarůšek, letní posila Mountfieldu právě z Mladé Boleslavi.

"Dá se říct, že mě to těší jako ostatní góly. Já jsem rád za každý. Když to bylo proti Boleslavi, tak jsem nějak moc nevnímal a ani jsem se moc neradoval," prohlásil Jarůšek, který se ve třetím vystoupení proti svému bývalému klubu trefil poprvé.

Při Newtonově vyloučení se dostal do šance Klepiš, ale nestihl zakončit. V 46. minutě ale už Urban přesnou ránou do levého horního roku Rybárovy branky snížil.

Hostům se ale dařilo těsný náskok bránit, nepouštěli Mladou Boleslav do šancí a sami hrozili. Výsledek ještě dovršil šest vteřin před koncem při power play do prázdné branky Bednář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud