20. ledna 2017 • 20:53

Hokejisté Brna prodloužili krizi, doma prohráli se Zlínem 2:4

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno prohráli ve 40. kole extraligy se Zlínem 2:4 a prodloužili svou výsledkovou krizi. Neuspěli v pěti z posledních šesti zápasů, získali v nich pouze tři body a v tabulce klesli na páté místo. Naopak Zlín, kterému výrazně pomohl kromě brankáře Libora Kašíka jedním gólem a dvěma asistencemi k úspěchu Petr Holík, vyhrál už pět z posledních sedmi utkání.


"Musím naše hráče pochválit za předvedenou hru. Zlepšili jsme produktivitu. Čtyři branky stačily na to, abychom v Brně bodovali," řekl po utkání trenér Zlína Robert Svoboda.

Zajímavý scénář dostal zápas hned v úvodních třech minutách. Ve 2. minutě se dostal do úniku Honejsek, kterého stačil Gulaši zastavit jen faulem. Trestné střílení ale zlínský útočník neproměnil. O pouhých 79 sekund později nechali hostující zadáci před Kašíkem volného Haščáka, jenž po Vincourově přihrávce otevřel skóre utkání.

Po inkasované brance vsadil Zlín na důraznou útočnou hru. Vytvořil si převahu a soupeři důsledným napadáním hodně komplikoval rozehrávku. Kometa se dostala pod tlak a často se místo založeného protiútoku osvobozovala jen vyhazováním kotouče z obranné třetiny. Převahu ale Zlín nedokázal zúročit, v koncovce postrádal přesnost.

Ve druhé třetině se scénář zápasu otočil. Kometa zpřesnila hru, zvýšila bojovnost i agresivitu. Brankář Kašík ale statečně odolával ostré palbě. Zlínu se podařilo v této části založit jen dvě vážnější akce. Ve 29. minutě brankář Čiliak zlikvidoval sólový únik Veselého. O pět minut později ale brněnský gólman nestačil zareagovat na Říčkovu střelu, která mu proklouzla do sítě.

"Měli jsme dobrý začátek. Ale banality nás stály vítězství. Všichni jsme chtěli, dřeli. Dostali jsme laciné branky. Štěstí se k nám nechce naklonit," posteskl si útočník Komety Marcel Haščák.

Zlínu dopomohla v poslední třetině k získání jednobrankového náskoku využití přesilová hra. Střelu obránce Marušáka stačil Čiliak vyrazit jen před Kotvana, který jej pohotově prostřelil. Vzápětí zachránila brněnského brankáře po střele Holíka horní tyčka. O tři minuty později mířil Holík přesněji, na jeho střelu k tyči Čiliak nedosáhl.

Čtyři minuty před koncem se podařilo Káňovi vstřelit kontaktní gól. Vyrovnat ale Kometě nedokázala. "Do poslední chvíle jsme věřili, že bychom mohli se zápasem něco udělat. Bohužel jsme na bod nedosáhli. Zklamání je velké," řekl po utkání trenér Brna Kamil Pokorný.

Zlín dohrával posledních 86 sekund v oslabení. Přesto se mu při power play Brna podařilo gólem Řezníčka 26 sekund před koncem pečetit svou výhru. "Pro nás jsou v boji o play off všechny body dobré. Dnešní vítězství je pro nás cenné, neboť Brno má extrémně silný tým. I když mu nyní chybí rozdíloví hráči," uvedl útočník Zlína Zdeněk Okál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud