22. ledna 2017 • 19:24

Liberec díky obratu ve třetí třetině zdolal Karlovy Vary 3:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce porazili v 41. kole extraligy díky obratu ve třetí třetině poslední Karlovy Vary 3:2 a zvýšili náskok v čele tabulky před druhým Třincem na osm bodů. Energie šla na severu Čech ve druhém dějství do vedení brankami Václava Skuhravého a Dávida Grígera, ale Bílí Tygři díky gólu Jana Ordoše a dvěma brankám Petra Jelínka potvrdili roli favorita.


"Byl to hrozně náročný zápas. S Karlovými Vary je to tak pokaždé. Hrají takový jednoduchý hokej, všechno nahoru a snaží se hrát na brejky. První dvě třetiny jsme byli hrozní a oni dali dva góly, takže jsme se ani nemohli divit, že jsme prohrávali 0:2. Pak jsme si řekli, že zápas nevzdáme a vletěli jsme do třetí třetiny a vyšlo to," řekl po utkání Jelínek.

Hosté byli přes své postavení v tabulce na ledě lídra v úvodu nebezpeční, ale nevyužili nadějná přečíslení. V polovině úvodní třetiny si gólman Will poradil i s Beránkovým pokusem. Karlovarský Honzík také pokusy Bílí Tygrů spolehlivě kryl. Ve 12. minutě se dostal do šance domácí Svačina, ale minul.

O dvě minuty později byli blízko gólu při Vantuchově vyloučení hosté. Rachůnek objel branku, snažil se puk zasunout za Willa, ale nepovedlo se mu to, což si sudí ověřili ještě u videorozhodčího. V závěru úvodního dějství při Harantově trestu tečoval Valský těsně vedle Radivojevičovu střelu.

V úvodu druhé části kryl Honzík dvě Bulířovy střely. Při dalším Harantově vyloučení pak byly k vidění možnosti na obou stranách. V oslabení ujel Mikulík, ale na Willa nevyzrál. Za domácí neuspěl v přesilovce Valský.

Bezbrankový stav prolomila ve 33. minutě Energie, když se trefil povedenou ránou z mezikruží Skuhravý. Hned za 66 vteřin se hosté radovali podruhé. Sičákovu střelu tečoval před libereckým brankářem úspěšně Gríger. Snížit mohl v 35. minutě Bartovič, ale Honzíkovi pomohla tyč.

Liberec následně přečkal dvě oslabení a ve 49. minutě se dočkal gólu. Ordoš, který o tři minuty dříve ještě v šanci neuspěl, vybruslil z rohu mezi kruhy a poprvé překonal Honzíka.

Za 59 vteřin bylo vyrovnáno, když karlovarský gólman nestihl přikrýt kotouč a Jelínek se prosadil z dorážky. Situace se Honzíkovi nelíbila a dostal za protesty desetiminutový osobní trest. Západočeši nakonec vyšli v Liberci naprázdno, protože v 56. minutě rozhodl při Vachovcově vyloučení tečí Radivojevičovy střely hrdina utkání Jelínek.

"Musím kluky pochválit. Hráli jsme dobře, makali, bojovali a padesát minut jsme drželi výborný výsledek. V závěru Liberec přitlačil a pro nás to už bylo těžké. Možná jsme potřebovali trochu více štěstí, abychom tady vybojovali nějaké body," podotkl asistent trenéra Karlových Varů Mikuláš Antonik.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud