15. února 2017 • 13:36

Fotbalová Karviná věří v klidné jaro

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Karviné chtějí druhou polovinu sezony dohrát bez záchranářských potíží. Předpoklady k tomu nováček soutěže má - po podzimu je na sedmém místě a na předposlední Jihlavu má náskok osmi bodů.


Klub navíc v závěru zimní přípravy zkvalitnil ofenzivu příchodem útočníků Tomáše Wágnera z Jablonce a Jana Kalabišky z Mladé Boleslavi. "Myslím si, že doplnění kádru se nám v rámci našich možností povedlo. To, co odešlo, jsme nahradili tak, aby mužstvo nebylo oslabeno," řekl sportovní manažer klubu Lubomír Vlk na dnešní tiskové konferenci.

Především Wágner od prvního dne naplňuje roli kanonýra - hned ve svém premiérovém utkání se prosadil dvakrát, a i když do Karviné přišel až v závěru přípravy, se třemi trefami se stal jejím nejlepším střelcem. "Příchod Tomáše Wágnera opravdu kvituji, to je gólový hráč, který nám pomůže. Jeho příchod by měl v útoku výrazným způsobem zvednout konkurenci a motivovat ostatní," řekl trenér Jozef Weber.

Karviná v zimě dále získala Patrika Dresslera (Teplice), Mihaila Jovanoviče a trenérova syna Tomáše Webera (oba Brno) a stále se jedná o příchodu Jana Vondry z Vlašimi. Z hráčů základní sestavy odešli Pavel Dreksa (Něftči Baku) a Jaroslav Zelený (Jablonec). "Všichni noví mají šanci dostat se do základní sestavy," řekl Weber, který ale v nedělním utkání proti Mladé Boleslavi na základě dohody klubů nesmí využít hostujícího Kalabišku.

Weber věří, že tým si 21 podzimními body vytvořil polštář do případných horších časů a nenamočí se do hry o udržení. "Nechci spekulovat, kolik bodů by mělo stačit. Celou dobu jdeme kolo po kolu. Ale pořád se tam můžou týmy od nás včetně směrem dolů zaplést. Rádi bychom začali sbírat body od začátku jara, ať máme klidný závěr sezony," řekl Weber.

Tým sice kvůli mrazům musel odehrát generálku s Opavou na umělé trávě, ale s přírodní trávou by po soustředění v Turecku neměl mít potíže. "To soustředění nám časově vyšlo ideálně zrovna v době, kdy tady hodně mrzlo. Připravovali jsme se na dobrých terénech, v tom by problém být neměl. Já jsem bral jako generálku zápasy v Turecku a s těmi jsem spokojen," dodal Weber.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud