15. února 2017 • 14:06

Na olympijském můstku v Koreji vyhrál Kraft, Koudelka má dva body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Závod Světového poháru skokanů na lyžích v Pchjongčchangu vyhrál suverénně Rakušan Stefan Kraft. Českým reprezentantům se dnes na můstku pro olympijské hry 2018 nedařilo, jako jediný bodoval Roman Koudelka na 29. místě.


Třiadvacetiletý Kraft v Koreji vedl už po prvním kole a díky skokům dlouhým 138 a 137,5 metru zvítězil s velkým náskokem 13,7 bodu. Druhý skončil Němec Andreas Wellinger, třetí byl lídr SP Kamil Stoch z Polska, jenž vyhrál v neděli v Sapporu.

Kraft osmým vítězstvím v kariéře a čtvrtým v sezoně potvrdil aktuální vynikající formu. Na stupně vítězů se dostal už pošesté za sebou a Stochův náskok v čele pořadí stáhl na 100 bodů. Ve čtvrtek se v Pchjongčchangu skáče znovu.

Kvarteto českých reprezentantů získalo jen dva body díky Koudelkovi. Pátý muž ze sobotního závodu v Sapporu byl po prvním kole díky výkonu 132,5 m devatenáctý, ve druhém kole však třináct metrů ubral a propadl se o deset míst.

Jakubu Jandovi unikl postup do druhého kola o dvě místa, Tomáš Vančura byl pětatřicátý a Lukáš Hlava poslední padesátý. Vojtěch Štursa nepostoupil z úterní kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud