17. února 2017 • 17:06

Nymburk zdolal basketbalisty Pardubic a ve finále vyzve Opavu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburku podle očekávání postoupili do finále Českého poháru, ve kterém v sobotu vyzvou Opavu. V semifinále Středočeši porazili obhájce loňského prvenství Pardubice 74:63, a to hlavně zásluhou 22 bodů a 11 doskoků Bryona Allena. Opava vyhrála nad domácím Prostějovem 85:63 a do finále postoupila po 13 letech.


Nymburk se do soutěže vrátil po dvouleté pauze a v semifinále naznačil, že hodlá potvrdit roli hlavního favorita. Pardubice ani jednou nepustil do vedení a hlídal si postup.

Východočeši, kteří v této ligové sezoně už doma Nymburk porazili, podali dobrý výkon v obraně a nedovolili soupeři odskočit na více než 12 bodů. Jenže v útoku se jim tolik nedařilo a museli se smířit s tím, že na loňský triumf nenavážou.

"Víme o síle Pardubic, je to velice kvalitní tým a to potvrdil. My přijeli o den dříve, příprava byla jako na evropské poháry a vyplatilo se," řekl nejzkušenější hráč Nymburku Jiří Welsch. "Pomohl nám dobrý individuální výkon Bryona Allena, o kterého jsme se mohli opřít. Zvláště když to bylo obranné utkání," dodal.

Nymburk útočí na 24. trofej za posledních 14 let. To Opava čeká na triumf v některé ze soutěží od roku 2003, kdy vyhrála ligu i pohár. Šanci má nyní, když v semifinále potvrdila roli favorita a postoupila do finále poprvé od roku 2004, kdy prohrála právě s Nymburkem.

Proti Prostějovu začali Opavští pomalu a prohrávali o deset bodů, ale ve třetí čtvrtině předvedli šňůru 19:0, po které šli do dvouciferného vedení a to už nepustili. Nejlepším střelcem byl s 22 body Luděk Jurečka, Jakub Šiřina přidal 17 bodů. Za Prostějov měl 16 bodů Marek Souček.

Finále mezi Nymburkem a Opavou se hraje v sobotu od 18:00, o tři hodiny dříve začne duel o třetí místo mezi Pardubicemi a Prostějovem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud