22. února 2017 • 13:46

Šafářová je v Budapešti ve čtvrtfinále, Allertová se Štefkovou prohrály

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Budapešti do čtvrtfinále. Druhá nasazená hráčka zvítězila nad Hsieh Su-wei z Tchaj-wanu 6:2, 6:1. Naopak Denisa Allertová i Barbora Štefková vypadly v prvním kole, obě prohrály třísetové zápasy.



Šafářová  na úvod turnaje rozhodla dlouhou bitvu s Magdou Linetteovou z Polska až v tie-breaku třetího setu, s asijskou soupeřkou se ale na dvorci zdržela jen necelou hodinu. Hsieh Su-wei v utkání udržela servis jen třikrát, pětkrát ho ztratila. Ve čtvrtfinále Šafářová nastoupí proti další tenistce z druhé stovky žebříčku Alexandře Sasnovičové z Běloruska.

Denisa Allertová měla duel s Irinou Chromačevovou nadějně rozehraný, ale ruské soupeřce nakonec za dvě a čtvrt hodiny podlehla 7:6, 3:6, 4:6. Druhou sadu přitom zahájila Allertová brejkem, Ruska ale dokázala vyrovnat a nervózní třetí set zvládla lépe.

Podobný scénář i délku měl také zápas Štefkové, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace. V druhé sadě dokázala vyrovnat z 2:5 na 5:5, ale nakonec ji ztratila a třetí dějství pak rozhodl jediný brejk Falconiové.

Dvouhra - 1. kolo:
Falconiová (USA) - Štefková (ČR) 4:6, 7:5, 6:4.
Chromačevová (Rus.) - Allertová (ČR) 6:7 (6:8), 6:3, 6:4,
Wickmayerová (5-Belg.) - Šinikovová (Bulh.) 6:3, 4:6, 7:5.

2. kolo:
Šafářová (2-ČR) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6:2, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud