24. února 2017 • 22:36

Uvidíme, jestli Třinec klopýtne nebo ne, řekl sparťan Buchtele

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Jan Buchtele se dvěma trefami včetně vítězné podílel na výhře hokejistů Sparty na ledě Mladé Boleslavi 4:2 a třetí Pražané si díky tomu drží tři kola před koncem základní části extraligy o tři body za druhým Třincem. Mohou tak s Oceláři na dálku bojovat i o jistotu účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. V té sparťané letos dokráčeli až do finále, kde podlehli Frölundě.


Sparta má s Třincem horší bilanci ve vzájemných zápasů a musí tak z duelů s Litvínovem, v Karlových Varech a s Plzní získat o čtyři body více než Třinec ze zápasů s Hradcem Králové, v Mladé Boleslavi a s Vítkovicemi.

"Každý to trošku po očku sleduje, hlavně v závěru základní části. Jde o nejlepší umístění. My chceme každý zápas vyhrávat a soustředíme se na sebe. Uvidíme, jak to dopadne. Jestli Třinec někde klopýtne nebo ne," řekl Buchtele novinářům.

V Mladé Boleslavi bojující o udržení v desítce pro play off svedli Pražané těžko bitvu. Přestože se jim proti Bruslařskému klubu dařilo a dneska už protáhli sérii ve vzájemných duelech na sedm výher, nečekali sparťané nic lehkého.

"Každý zápas je jiný. Nemůžu hodnotit předešlé zápasy, protože jsme tady nebyl. Ale co si pamatuju z minulé sezony, tak tady byl každý zápas těžký," podotkl Buchtele, který se na konci ledna vrátil do Sparty z Jekatěrinburgu z KHL.

"Oni na nás vlétli. Chtěli jsme si první třetinu ohlídat, abychom byli ve vedení my nebo se šlo do kabiny za nerozhodného stavu. Byla z naší strany taková vlažnější, ale pak jsme trošku zapnuli, začali hrát důsledněji a to bylo znát. I jsme si víc věřili," prohlásil Buchtele, který ve 24. minutě v přesilové hře zvýšil na 2:0 a pak ve 47. minutě upravil na 3:1.

V šestém duelu po návratu do extraligy si polepšil na čtyři body za tři branky a jednu asistenci. "Statistiky nejsou měřítko. Pár zápasů mi trvalo, než jsme se do toho pořádně dostal. Je to trošku jiná hra. Ale sedá si to a myslím, že to bude dobré," usmíval se Buchtele.

Byl rád, že jeho trefy pomohly k vítězství. Mladá Boleslav sice ještě snížila, ale výsledek pojistil v oslabení při trestu Vladimíra Emingera a power play domácích rovněž svou druhou trefou v utkání Michal Řepík. "Vyloučením se to ještě trošku zkomplikovalo, ale vlastně jsme je nepustili ani pořádně do power play, protože jak vyjel gólman, tak to tam Řepa hned hodil. Chtěli jsme tři body a máme je," pochvaloval si Buchtele.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud