25. února 2017 • 12:18

Sjezdařská šampionka Štuhecová vyhrála super-G v Crans Montaně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovinská lyžařka Ilka Štuhecová vyhrála superobří slalom Světového poháru v Crans Montaně a navázala na páteční stříbro z kombinace. Současná královna rychlostních disciplín zvítězila s půlsekundovým náskokem před Elenou Curtoniovou z Itálie a Rakušankou Stephanií Venierovou. České reprezentantky Pavla Klicnarová a Kateřina Pauláthová byly mezi 23 lyžařkami, které do cíle nedojely.


Vicemistryně světa Tina Weiratherová z Lichtenštejnska obsadila čtvrté místo a posunula se do čela hodnocení disciplíny těsně před Laru Gutovou, jež už po zranění z MS v této sezoně závodit nebude. Štuhecová na třetím místě ztrácí na Weiratherovou 16 bodů.

Závod opět poznamenala řada pádů a na zemi skončila i americká hvězda Lindsey Vonnová, jež v pátek odmítla nastoupit do kombinace kvůli obavám o bezpečnost v měkkém sněhu. Následně se odhlásila z nedělní kombinace. "Po pádu a otravě jídlem se necítím dost zdravá na to, abych bezpečně zvládla zítřejší závod," napsala na twitteru.

Spadla i čtvrtá žena celkového pořadí SP Sofia Goggiaová z Itálie. Mistryně světa v super-G Nicole Schmidhoferová z Rakouska skončila osmá.

Štuhecová všechny pohárové triumfy vybojovala v této sezoně. Super-G vyhrála podruhé, třikrát byla nejrychlejší ve sjezdu, v kterém se stala nedávno mistryní světa a vede pohárové pořadí. Zbylý triumf má z kombinace, v níž může v neděli v Crans Montaně jako průběžně vedoucí žena disciplíny získat svůj první malý křišťálový glóbus.

"Dnes jsem se ale necítila úplně perfektně. Představovala jsem si jinou stopu a musela jsem improvizovat, ale i tak to bylo rychlé," řekla Štuhecová, jež byla nejrychlejší i v pátečním super-G započítávaném do kombinace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud